×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Cupcakes κακάο με σοκολάτα στέβια και βουτυρόκρεμα με στέβια


Cupcakes κακάο με σοκολάτα στέβια και βουτυρόκρεμα με στέβια
Cupcakes κακάο με σοκολάτα στέβια και βουτυρόκρεμα με στέβια
12
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Cupcakes κακάο με σοκολάτα στέβια και βουτυρόκρεμα με στέβια

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τα cupcakes κακάο με σοκολάτα στέβια
  • 250 γρ βούτυρο
  • 2 γρ σόδα σκόνη
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • ¼ ξύσμα πορτοκάλι
  • 3 γρ αλάτι
  • 350 γρ αβγά (ή 7 τεμάχια αβγά)
  • 60 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 350 γρ αλεύρι μαλακό
  • 30 γρ κακάο ΙΟΝ σκόνη
  • 6 γρ baking powder
  • 200 γρ στέβια
  • Για τη βουτυρόκρεμα με σοκολάτα στέβια
  • 60 γρ ασπράδια (ή τα ασπράδια από 2 τεμάχια αβγά)
  • 2 γρ κρεμόριο σκόνη
  • 50 γρ νερό
  • 100 γρ στέβια
  • 20 γρ σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
  • 400 γρ βούτυρο (σε μορφή αλοιφής)
  • 60 γρ κακάο ΙΟΝ σκόνη
  • 60 γρ σοκολάτα ΙΟΝ Dark με στέβια (λιωμένη)
  • Θα χρειασθούμε επιπλέον : Λεκάνη, σύρμα, κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, σύρμα του μίξερ, φόρμες για cup cake, ταψάκι φούρνου, κατσαρολάκι, σύρμα.
Μέθοδος
  • 1.Για το cup cake κακάο με σοκολάτα στέβια, τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, την σόδα σκόνη, την βανιλλίνη, το ξύσμα πορτοκάλι και το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό πολύ καλά μέχρι να διογκωθούν τα υλικά στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
  • 2.Προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό πορτοκάλι λίγο – λίγο την φορά μέσα στο κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως με τα προηγούμενα υλικά.
  • 3.Τέλος αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το κακάο σκόνη, το baking powder που τα έχουμε από πριν κοσκινίσει και την στέβια μέσα στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • 4.Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμες cup cake.
  • 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 25 λεπτά περίπου.
  • 6.Το κέικ είναι έτοιμο όταν βουτάμε την λάμα του μαχαιριού στο εσωτερικό του κέικ και αυτή βγαίνει χωρίς υπολείμματα ζύμης στην επιφάνεια της.
  • 7.Τοποθετούμε τα ψημένα cup cake πάνω σε σχάρες προκειμένου να κρυώσουν.
  • 8.Για τη βουτυρόκρεμα, τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διογκωθούν και να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε και το κρεμόριο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • 9.Ταυτόχρονα μέσα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, την στέβια και το σιρόπι αγάυης (προαιρετικά) και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να βράσουν. Μετά το ένα λεπτό βρασμού ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στη μαρέγκα που χτυπιέται στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα υπό μορφή λεπτού κορδονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα μας τα υλικά και η μαρέγκα μας να κρυώσει.
  • 10.Προσθέτουμε το βούτυρο (σε μορφή αλοιφής) λίγο-λίγο την φορά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • 11.Τέλος προσθέτουμε το κακάο σκόνη και την λιωμένη σοκολάτα ion dark στέβια και μόλις ομογενοποιηθούν πλήρως, αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ.
  • 12.Για το ντεκόρ συνδυάζουμε το κάθε cup cake με μέρος από την βουτυρόκρεμα και παρουσιάζουμε κατά βούληση.
Cupcakes κακάο με σοκολάτα στέβια και βουτυρόκρεμα με στέβια
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta