×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Mάφινς moelleux


Mάφινς moelleux
Mάφινς moelleux
18
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Mάφινς moelleux

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 200 γρ βούτυρο
  • 200 γρ κουβερτούρας 72% ΙΟΝ ψιλοκομμένη
  • 220 γρ ζάχαρη καστανή
  • 1 γρ αλάτι
  • 250 γρ αυγά (δηλαδή 5 τεμάχια)
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 40 γρ αλεύρι μαλακό
  • 8 γρ baking powder
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: φόρμες για μάφινς, λεκάνη, σύρμα, μαρίζ.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε το βούτυρο (που πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) την κουβερτούρα σοκολάτα 72% ΙΟΝ ( η οποία πρέπει να είναι ψιλοκομμένη) μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί για να λιώσουν.
  • 2.Στην συνέχεια προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι ανακατεύουμε με μια μαρίζ και αφήνουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • 3.Στην θερμοκρασία των 45 C, προσθέτουμε την βανιλλίνη και τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σύρμα μέχρι να ενωθούν και αυτά καλά μεταξύ τους.
  • 4.Αφαιρούμε την λεκάνη από το μπεν-μαρί και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το baking powder (κοσκινισμένα). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενείς ζύμη.
  • 5.Τοποθετούμε την ζύμη του μάφινς στις φόρμες (σεμιζαρισμένες με βούτυρο και αλεύρι) μέχρι τα ¾ του ύψους της κάθε φόρμας.
  • 6.Ψήνουμε στους 180 C για 15-18 λεπτά περίπου.
  • 7.Σερβίρουμε σε σκεύος κατά βούληση.
Mάφινς moelleux
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta