×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Mandeleines με κραμπλ κακάο


Mandeleines με κραμπλ κακάο
Mandeleines με κραμπλ κακάο
30
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Mandeleines με κραμπλ κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τα mandeleines θα χρειαστούμε
  • 250 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 γρ αβγά
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 125 γρ γάλα χλιαρό
  • 350 γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
  • 10 γρ baking powder
  • 125 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • Για το κραμπλ με κακάο θα χρειαστούμε
  • 60 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 20 γρ ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ πούδρα λευκού αμυγδάλου
  • 45 γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
  • 15 γρ κακάο σκόνη (κοσκινισμένο)
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: σύρμα, λεκάνη, φόρμες μικρές αντικολλητικές (ή σιλικόνης) σε σχήμα αχιβάδας ή σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα, μεμβράνη, κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, κόσκινο.
Μέθοδος
  • 1.Για τα mandeleines : Τοποθετούμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, τα αυγά και την βανιλλίνη μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
  • 2.Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό.
  • 3.Προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο) και το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
  • 4.Τέλος περιχύνουμε και το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 5.Σκεπάζουμε την επιφάνεια της λεκάνης με μεμβράνη και τοποθετούμε το μείγμα mandeleines στο ψυγείο για 2 ώρες έτσι ώστε να σφίξει.
  • 6.Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και ένα στρογγυλό κορνέ μικρό γεμίζουμε τις αντικολλητικές φόρμες (αχιβάδας ή όποιου άλλου σχεδίου επιθυμούμε) μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος της κάθε εσοχής.
  • 7.Για το κραμπλ : Τοποθετούμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό έτσι ώστε να αφρατέψει.
  • 8.Προσθέτουμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά τα δύο είδη ζάχαρης.
  • 9.Στη συνέχεια προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα με το φτερό.
  • 10.Τέλος προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και το κακάο σκόνη (κοσκινισμένα και τα δύο) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το φτερό μέχρι να γίνει μια ζύμη εύθρυπτη.
  • 11.Βάζουμε το κραμπλ σε μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου.
  • 12.Σύνθεση γλυκού : Προσθέτουμε μέσα και στην επιφάνεια από το κάθε mandeleines κραμπλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 8 λεπτά περίπου.
  • 13.Τα αφήνουμε να κρυώσουν, αναποδογυρίζουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Mandeleines με κραμπλ κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta