Ένας δροσιστικός τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες!

Μύρισε καλοκαίρι και όλοι λίγο πολύ θέλουν να χάσουν 2-3 κιλά για την παραλία. Να ένας εύκολος και δροσιστικός τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιείτε λίγο περισσότερο νερό, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στο Journal of Human Nutrition and Dietetics που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Illinois, στην Αμερική[1].

Η μελέτη έδειξε ότι η αύξηση κατά 1% της ημερήσιας πρόσληψης νερού  συνδέεται με μειωμένη κατανάλωση συνολικών θερμίδων, ζαχαρούχων ποτών και με μειωμένη πρόσληψη λίπους, κορεσμένου λίπους, ζάχαρης, νατρίου και χοληστερόλης.

Αν πίνετε αυτή τη στιγμή οκτώ φλιτζάνια νερό την ημέρα, η αύξηση κατά 1%, ισοδυναμεί περίπου με 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα. Μιλάμε λοιπόν για μια εύκολη αλλαγή!

Αισθάνεστε  λίγο πιο  διψασμένος; Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, οι οποίοι αύξησαν την πρόσληψη νερού  περισσότερο από 1%, είχαν  πιο δραστικά αποτελέσματα.  Πιείτε, λοιπόν, λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο και θα δείτε τον εαυτό σας πιο λεπτό.

[1] R. An, J. ‎McCaffrey. Plain water consumption in relation to energy intake and diet quality among US adults, 2005–2012. Journal of Human Nutrition and Dietetics. 2016. Volume 29, Issue 5, Pages 624–632.

,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση