Αστραφτερό χαμόγελο – Ποιες τροφές μας το προσφέρουν;

Astraftero_xamogelo

  • Καρότα: Καθαρίζουν και δυναμώνουν τα δόντια, λόγω της βιταμίνη A που περιέχουν, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για τον σχηματισμό του σμάλτου των δοντιών.
  • Μπρόκολο/ Κουνουπίδι: λόγω του αυξημένου σιδήρου που περιέχει, βοηθάει στην δημιουργία ενός όξινου προστατευτικού φιλμ γύρω από τα δόντια, αποτρέποντας τη διάβρωση του σμάλτου.
  • Σέλερι/ Μήλο/ Ανανάς: αυξάνουν την παραγωγή σιέλου, με αποτέλεσμα να γίνεται φυσικός καθαρισμός των δοντιών από τα σάκχαρα και τα οξέα.
  • Γιαούρτι και τυρί με χαμηλά λιπαρά: πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο, τα οποία αναδομούν το σμάλτο των δοντιών και εξουδετερώνουν τα οξέα του στόματος. Παράλληλα, το γιαούρτι χάρη στα προβιοτικά που περιέχει μπορεί αποδεδειγμένα να περιορίσει τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας.
  • Ακτινίδιο/ Φράουλα: ως η καλύτερη πηγή βιταμίνης C, βοηθάει να διατηρούνται τα ούλα των δοντιών μας υγιή, δηλαδή λιγότερη ευαισθησία σε βακτήρια, καθώς και στην δημιουργία πλάκας ή τερηδόνας.
  • Βασιλικός: είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό για τα δόντια, καθώς τα έλαια και τα οξέα που περιέχει μειώνουν την παραγωγή βακτηρίων στο στόμα μας.

Tips:

  1. Αν τρίψουμε με μια φράουλα τα δόντια μας μετά το γεύμα και στη συνέχεια ξεπλύνουμε το στόμα με άφθονο νερό, σε λίγους μήνες θα δούμε τα δόντια μας να γίνονται πιο αστραφτερά.
  2. Η κατανάλωση σκληρών τυριών αφαιρεί με φυσικό τρόπο τα υπολείμματα των τροφών από τα δόντια.

,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση