Ιαπωνία, σοκολάτα και Άγιος Βαλεντίνος

Ιαπωνία, σοκολάτα και Άγιος Βαλεντίνος

Έχετε κάποια σχέδια για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Υπάρχει κάποιο έθιμο το οποίο τηρείτε; Στην Ιαπωνία, μόνο οι γυναίκες δίνουν δώρα – βασικά προσφέρουν σοκολάτες – στους άντρες. Οι γιαπωνέζες είναι συνήθως αρκετά ντροπαλές (αν και σίγουρα όχι όπως παλιά).

Έτσι, η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια ευκαιρία για να εκφράσουν τα αισθήματά τους. Οι εταιρίες που εμπορεύονται και παρασκευάζουν σοκολάτα, κάνουν πάνω από τις μισές ετήσιες πωλήσεις τους την εβδομάδα πριν από τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Oι άντρες κάνουν κι αυτοί δώρα με τη σειρά τους αλλά μια άλλη μέρα, στις 14 του Μάρτη που είναι γνωστή ως ‘Λευκή Μέρα’ και είναι γιαπωνέζικη γιορτή.

Η πιο όμως παράξενη δραστηριότητα που επιλέγουν πολλοί γιαπωνέζοι να κάνουν τη μέρα του Βαλεντίνου, είναι μια βουτιά στη σοκολάτα! Ή μάλλον ένα σοκολατένιο τζακούζι. Ναι, καλά διαβάσετε. Υπάρχουν κέντρα Σπα που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα στα ζευγάρια ή  σε ολόκληρες παρέες. Αν λοιπόν βρεθείτε στην Άπω Ανατολή, μην ξεχάσετε το (σοκολατί) μαγιό σας!

Πηγή: about.com

, , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση