Κάστανο- Ένας χειμωνιάτικος θησαυρός !

Το κάστανο ανήκει στην κατηγορία των ξηρών καρπών. Περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, και ελάχιστα λιπαρά σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς. Τα λίγα λιπαρά, όμως, που έχει είναι πολυακόρεστα και μονοακόρεστα τα οποία φροντίζουν την καλή υγεία της καρδιάς.

Τα κάστανα είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία απαιτούνται από τον οργανισμό για την καταπολέμηση της γήρανσης και όχι μόνον. Τα 100γρ παρέχουν 8,1γρ φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης LDL, στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Οι υγιείς ενήλικες πρέπει να παίρνουν τουλάχιστον 14 γρ φυτικών ινών.

Ακόμη, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, καθώς περιέχουν 43mg/100γρ, επομένως βοηθούν στην καταπολέμηση του κρυολογήματος. Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο είναι ένα πραγματικό αντικαταθλιπτικό, μειώνει την κόπωση, το άγχος και τη νευρικότητα και αναζωογονεί το νευρικό σύστημα.

Τα κάστανα είναι μοναδικά σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς! Δοκιμάστε τα βραστά, ψημένα είτε σε φαγητό/ σαλάτα είτε σε γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση