Μήλο μου κόκκινο!

Μήλο μου κόκκινο

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο,  βιταμίνη A, φυλλικό οξύ, βιοτίνη και μηλικό οξύ. Επίσης, είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C καθώς παρέχει 14% της ΣΗΠ (Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης). Τα μήλα ικανοποιούν το αίσθημα  της πείνας προσφέροντας λίγες θερμίδες, έτσι μπορούν να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής που προάγει την απώλεια βάρους. Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα αποκαλύπτεται ότι το μήλο είναι ο καλύτερος σύμμαχος της γυναίκας στον αγώνα κατά της χοληστερίνης και των φλεγμονών, παράγοντες που απειλούν την υγεία της καρδιάς.

Μετά από έναν χρόνο, οι γυναίκες που έτρωγαν αποξηραμένα μήλα εμφάνισαν μείωση της συνολικής χοληστερόλης σε ποσοστό 14%, με την μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) να φτάνει το 23% και την καλή χοληστερόλη (HDL) να αυξάνεται κατά 4%, επίσης είχαν κατά μέσο όρο χάσει 1,5 κιλά σωματικού βάρους. Καθώς το μήλο είναι πλούσιο σε πηκτίνη, μια από τις ευεργετικότερες φυτικές ίνες, η οποία εμποδίζει την απορρόφηση της χοληστερόλης από το έντερο και ενθαρρύνει το σώμα να την χρησιμοποιεί, παρά να την αποθηκεύσει. Επιπλέον, η πηκτίνη προστατεύει τον οργανισμό από την δράση της πρωτεΐνης Gal3, η οποία συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου.

Οι κυριότερες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στα μήλα, είναι τα φλαβονοειδή και η κερκετίνη, η οποία έχει φανεί σε έρευνες πως έχει και προστατευτικές ιδιότητες ως προς την καρδιαγγειακή λειτουργία. Η κερκετίνη που περιέχουν τα μήλα  βοηθά στο να αυξηθεί η αντοχή για την άσκηση (άθλημα)  αυξάνοντος το οξυγόνο στους πνεύμονες. Μια μελέτη έδειξε ότι η κερκετίνη, όταν λαμβάνονταν σε μορφή συμπληρώματος, βοήθησε τους ποδηλάτες να έχουν μεγαλύτερη αντοχή. Και άλλες μελέτες γύρω από την ευεργετική δράση του μήλου, ενισχύουν την άποψη ότι «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα»!!! Καταναλώστε λοιπόν ένα μήλο την ημέρα για να επωφεληθείτε της δράσης του.

, , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση