Μπανάνα – τι μας προσφέρει;

Η μπανάνα είναι  ένα από τα πιο ωφέλημα φρούτα γιατί παρέχει στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια και  πολλά θρεπτικά συστατικά. Έχει πολλές φυτικές ίνες και ενισχύει τον οργανισμό με τις βιταμίνες Α, Β, C, Ε καθώς και με ιχνοστοιχεία  όπως κάλιο (καλύπτει το 25% των ημερησίων αναγκών του σώματος), σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.

  1. Μάτια – βελτιώνει τη νυχτερινή μας όραση λόγο των βιταμινών που περιέχει.
  2. Καρδιά – βοηθά στην μείωση της υπέρταση λόγο ότι είναι πλούσια σε κάλιο καθώς και στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών με αποτέλεσμα την καλή λειτουργιά της καρδιάς.
  3. Στομάχι – προστατεύει από το έλκος.
  4. Έντερο – καταπολέμα την δυσκοιλιότητα λόγο ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
  5. Προκαλεί ευτυχία! Απελευθερώνει τρυπτοφάνη η οποία μετατρέπεται σε σεροτονίνη , η οποία επηρεάζει τη διάθεση μας και δημιουργεί μια αίσθηση χαράς.
  6. Ενισχύει τη σκέψη. Το κάλιο που περιέχει βοήθα στην καλύτερη λειτουργία των νευρώνων του εγκεφάλου, στη μνήμη και τη σκέψη.
  7. Προσφέρει ενέργεια! Πλούσια σε υδατάνθρακες μας δίνει τους απαραίτητους υδατάνθρακες που χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα μας και κυρίως από μια κοπιαστική εργασία, άσκηση.

Επιλέξτε λοιπόν τη μπανάνα σαν ένα φρούτο μέσα στην ημέρα σας. Μην τη φοβάστε, δε σας παχαίνει  αντίθετα σας βοήθα να νιώσετε χορτάτοι και να μην τσιμπολογήσετε κάτι άλλο πιο περιττό.

 

, , , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση