Πορτοκάλι!

Τα πορτοκάλια είναι γλυκά και ζουμερά. Το όνομα του πορτοκαλιού είναι το citrus sinensis (Κιτρέα η σινική) και το βοτανικό όνομα είναι το citrus aurantium. Ανήκει στην οικογένεια των Ρουτιδών. Η πορτοκαλιά είναι δέντρο αείφυλλο και ο καρπός του είναι σφαιρικός ή ελαφρά μακρουλός. Βασικές ποικιλίες είναι τα μέρλιν, ναβελίνα, βαλέντσια, σαγκουίνια, ταρόκκο, σεκέρια κ.ά. Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο και καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο.

Το πορτοκάλι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως ενισχύει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου, ενισχύει την κυτταρική αποκατάσταση, βελτιώνει το μεταβολισμό, την κυκλοφορία του αίματος, την  αρτηριακή πίεση και πολλά ακόμη.

Διατροφική αξία του πορτοκαλιού:

Το πορτοκάλι έχει πολλές βιταμίνες όπως βιταμίνη Α, Β1 και C  (το 90% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C  βρίσκεται σε ένα πορτοκάλι!). Επίσης είναι μια πολύ καλή πηγή αμινοξέων, βήτα-καροτένιου, φολικού οξέως, πηκτίνης, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου, φωσφόρου, μαγγανίου, νατρίου, χλωρίου και ψευδαργύρου. Ένα πορτοκάλι έχει περισσότερα από 60 φλαβονοειδή, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά και ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι, το φλαβονοειδή κερκετίνη, που περιέχεται στο πορτοκάλι έχει αποδειχθεί  ότι εμποδίζει  τη δράση ενζύμων που μετατρέπουν κάποια συστατικά του καπνού του τσιγάρου, σε καρκινογενείς ουσίες. Ακόμη, η  εσπεριδίνη, άλλο ένα φλαβονοειδή που περιέχεται στο πορτοκάλι, παρουσιάζει αντιφλεγμονώδες, αντιαλλεργικές, υπολιπιδαιμικές, αντικαρκινικές ιδιότητες, βοηθάει σε συνδυασμό με την πηκτίνη στην μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης στον ορό, μειώνει τα τριγλυκερίδια, και αυξάνει την HDL χοληστερόλη, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.

Επιλέξτε λοιπόν το πορτοκάλι σαν ένα από τα φρούτα της ημέρας καθώς μας προσφέρει αυτές τις μοναδικές ιδιότητες.

H ΙΟΝ Dark με βιολογικό πορτοκάλι συνδυάζει την αρωματική γεύση πορτοκαλιού με την έντονη γεύση της σοκολάτας. Τα κομμάτια πορτοκαλιού που περιέχει είναι 100% φυσικά χωρίς πρόσθετα, από φρούτα πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας. Το αποτέλεσμα; Ένας νέος συνδυασμός ανώτερης ποιότητας που θα γίνει αγαπημένη γεύση!

,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση