Ροδάκινο- 10 λόγοι για να το προτιμήσουμε!!

  1. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς καθώς περιέχει φυτικές ίνες, κάλιο και χολίνη.
  2. Προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου –είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο[1].
  3. Ενισχύει/ βελτιώνει την επιδερμίδα μας λόγω της βιταμίνη C,  η οποία  παίζει σημαντικό ρόλο στη παραγωγή του κολλαγόνου με αποτέλεσμα στην διατήρηση της υγείας του δέρματος.
  4. Συντελεί στη βελτίωση της όρασης μιας και είναι μια πηγή τροφής πλούσια σε β-καροτένιο και βιταμίνη Α. Ακόμη το λυκοπένιο και η λουτεΐνη που περιέχει, είναι δύο ακόμη φλαβονοειδή, τα οποία συνεργάζονται για να βοηθήσουν στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
  5. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α (7 % ΣΗΠ).
  6. Συμβάλλει στην αποτροπή εγκεφαλικών επεισοδίων.
  7. Ρυθμίζει την πίεση καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο.
  8. Βοηθά στην αντιμετώπιση της αναιμίας μιας και περιέχει σίδηρο!
  9. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα διότι πλούσιο σε βιταμίνη C (11% ΣΗΠ).
  10. Έχει 39 θερμίδες στα 100γρ. [2]

Δοκιμάστε το φρέσκο, κονσέρβα, ψητό  ακόμη και σε σαλάτες , ειδικά αυτήν την εποχή ταιριάζει με ντοματίνια και βασιλικό!

[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19530711, Identifying peach and plum polyphenols with chemopreventive potential against estrogen-independent breast cancer cells, Dec. 2012

[2] http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1990/2

Print Friendly, PDF & Email

,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση