Σουσάμι άνοιξε!

Sousami

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να αγαπήσουμε το σουσάμι. Το σουσάμι είναι πηγή μαγγανίου, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σιδήρου, ψευδαργύρου, χαλκού, σεληνίου και βιταμίνης B1.

  1. Είναι ιδανικό για το δέρμα. Είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, το όποιο βοηθά την ελαστικότητα του δέρματός.
  1. Βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το μαγνήσιο που περιέχει, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Τελευταίες μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση ταχινιού μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό, ενώ παρατηρήθηκε επίδραση των λιγνανών στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
  1. Μπορεί να βελτίωση την στοματική υγιεινή. Χρησιμοποιώντας σησαμέλαιο ως στοματικό διάλυμα μπορεί να αποτρέψει την αποσύνθεση δοντιών, την αιμορραγία των ούλων, την κακοσμία του στόματος και την ξηρότητα του φάρυγγα.
  1. Βοηθά στην αντιμετώπιση της αναιμίας. Το σουσάμι είναι πλούσιο σε σίδηρο και συνιστάται ιδιαίτερα σε άτομα με αναιμία ή αδυναμία.
  1. Βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου. Από όλους τους σπόρους και ξηρούς καρπούς, το σουσάμι έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτοστερόλες.
  1. Καταπολεμά δραστικά τον πονοκέφαλο ή τις χρόνιες ημικρανίες. Τα αμινοξέα, το φώσφορο και το μαγνήσιο που περιέχει, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία νεφρών και συκωτιού.
  1. Καταπολεμά την οστεοπόρωση. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο.

, , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση