Φράουλα, τα μυστικά ενός αγαπημένου φρούτου

Φράουλα, τα μυστικά ενός αγαπημένου φρούτου

Οι φράουλες που πρωταγωνιστούν σε πολλές συνταγές γλυκών ανά τον κόσμο, έχουν πολλές ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό, αλλά είναι και υπαίτιες πολλών αλλεργιών.

Πιο συγκεκριμένα, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φαινόλες έχουν αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές ιδιότητες. Περιέχουν Βιταμίνη Α και C, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ουσίες που είναι γνωστές για την ευεργετική τους δράση στην όραση. Επίσης, θεωρείται ευεργετική η κατανάλωση τους για όσους έχουν αναιμία και υπέρταση και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα από ρευματισμούς και χολή. Επιπλέον, περιορίζει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης, των καρδιαγγειακών παθήσεων και επηρεάζει θετικά την ισορροπία των υγρών του σώματος και της αρτηριακής πίεσης. Οι φράουλες είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, έχουν καθαρτική, αιμοστατική και διουρητική δράση και συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Τέλος, χρησιμοποιείται σε καλλυντικά, αφού τονώνει και κάνει πιο απαλή την επιδερμίδα.

Παρά τις τόσες ευεργετικές ιδιότητες όμως η κατανάλωση φράουλας δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις έλκους, φλεγμονής των εντέρων και σπαστικής κολίτιδας, σε εγκύους και βρέφη καθώς μπορεί να ευθύνεται για αλλεργικά εξανθήματα, εξαιτίας του χνουδιού που έχει στην επιφάνειά της. Επίσης, η κατανάλωσή της δεν ενδείκνυται από όσους πάσχουν από νεφρική νόσο, θυρεοειδή ή αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χοληδόχο κύστη.

Πηγή: cooklos.gr

, , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση