7 διαφορετικά πράγματα που κάνουν όσοι τρέφονται σωστά!

Epta_diaforetika_pragmata

Τι κοινό έχουν όσοι τρέφονται υγιεινά; Θα έλεγα ότι ίσως ακολουθούν τα 7 παρακάτω πράγματα! Πόσα από αυτά ισχύουν για εσάς;

1) «Αντιστέκονται» σε ότι είναι της μόδας για την διατροφή και υγεία! Είτε πρόκειται για την τρέλα των raspberry ketone – η τελευταία λέξη της μόδας στα χάπια αδυνατίσματος ή η νεότερη έκδοση της LOW CARB δίαιτας, επειδή γνωρίζουν ότι οι τάσεις της υγείας συνήθως δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το να είσαι υγιής! Καθώς και ότι όλα είναι θέμα marketing.
2) Γνωρίζουν ότι παίρνοντας χρόνο στην κουζίνα θα έχουν καλύτερη υγεία. Είναι αρκετά δύσκολο να είστε υγιής, αν δεν μπορείτε να αφιερώσετε λίγα λεπτά στην κουζίνα για την καθημερινή προετοιμασία του φαγητού σας.
3) Αποφασίζουν τι τρόφιμα θα επιλέξουν ειδικά όταν πρόκειται για ΓΤΤ (γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα) και τρόφιμα που περιέχουν φυτοφάρμακα. Όταν πρόκειται για την διατροφή, δεν μιλάνε στον αέρα αλλά το κάνουν πράξη. Επιλέγουν βιολογικά, τοπικά και μη γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.
4) Διαβάζουν τις ετικέτες τροφίμων και γνωρίζουν τι βάζουν στο σώμα τους. Πριν από τα επεξεργασμένα τρόφιμα, δεν υπήρχε κατάλογος συστατικών, μόνο σπιτικό φαγητό! Επομένως, προτιμήστε τα προϊόντα με την πιο σύντομη (αγνή) λίστα συστατικών, και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τα διαβάσετε και να τα αναγνωρίσετε,
5) Ακούν το σώμα τους και τρώνε ότι θέλουν, όταν το θέλουν! Το σώμα σας είναι πολύ πιο έξυπνος από εσάς, καθώς ξέρει τι έχει ανάγκη. Οι λιγούρες που πιθανόν έχετε, αντικατοπτρίζουν συνήθως έλλειψη στα μακροθρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη) ή μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, ανόργανα άλατα) που χρειάζεται το σώμα σας για να διατηρηθεί υγιές.
6) Τρώνε αρκετό φαγητό ώστε να πάρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται πραγματικά! Κάθε φορά που περιορίζεται τις θερμίδες ή μειώνεται την πρόσληψη τροφής, περιορίζεται και τα θρεπτικά συστατικά που καταναλώνετε! Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι πρέπει να τρώτε αρκετά από τα «σωστά τρόφιμα» για να ικανοποιήσετε το σώμα σας και τις διατροφικές σας ανάγκες.
7) Αγαπούν και στηρίζουν την τοπική τους λαϊκή αγορά. Δείχνοντας προτίμηση και εκτίμηση προς τον τοπικό αγρότη που καλλιεργεί το φαγητό είναι ένας ακόμη τρόπος για να υποστηρίξετε τις μικρές γεωργικές καλλιέργειες.

 

, , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση