
Γαλατόπιτα με ΙΟΝ Patisserie κουβερτούρα υγείας και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας
-
- Ποσότητα
- 8-10 τεμάχια
Βαθμολογία Συνταγής
- (5 /5)
- (2 Βαθμολογίες)
Συστατικά
- 300 γρ γάλα 3,5% λιπαρά
- 100 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
- 40 γρ νερό
- 70 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 40 γρ κρόκοι αυγών (ή οι κρόκοι από 2 τεμάχια αυγών)
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 90 γρ ΙΟΝ Patisserie κουβερτούρα υγείας
- Για το ντεκόρ
- 200 γρ ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Σύρμα, κατσαρόλα, ταψάκι φούρνου στρογγυλό 24 cm, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Οδηγίες
- 1. Τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το νερό, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με το σύρμα.
- 2. Μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε τους κρόκους, την βανιλλίνη, την ζάχαρη άχνη και το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 3. Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά το πρώτο μίγμα μέσα στην κατσαρόλα (χωρίς να βράσει), το ρίχνουμε σε μορφή filet (σαν λεπτό κορδόνι) μέσα τα υλικά της λεκάνης, συνεχίζοντας ταυτόχρονα το ανακάτεμα με το σύρμα.
- 4. Τοποθετούμε τα υλικά της λεκάνης μέσα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να πήξουν τα υλικά ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς. Μόλις το μίγμα κοχλάσει αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μαύρη κλασική κουβερτούρα σοκολάτα της ΙΟΝ.
- 5. Άμεσα γεμίζουμε ένα ταψί στρογγυλό (ή οποιουδήποτε άλλου σχήματος ) 24 cm περίπου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάτο του.
- 6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 – 30 λεπτά περίπου.
- 7. Με την έξοδο από το φούρνο την γαλατόπιτα αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
- 8. Τοποθετούμε για 24 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη.
- 9. Για το ντεκόρ: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας. Τοποθετούμε το fondue chocolate όπως είναι με την συσκευασία στο φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσει και να είναι ρευστό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο προς χρήση. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας ή κάνουμε ακανόνιστα γραμμές.
- 10. Σερβίρουμε σε πιάτο ή πιατέλα της αρεσκείας μας.
- Μερίδες : 8-10
- Έτοιμο σε : 60 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
- Συστατικά :ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας, αβγά, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη, γάλα, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, σιμιγδάλι, σοκολάτα κουβερτούρα ION patisserie
Σχετικά με το Σεφ
Μιχάλης Σαράβας
Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο στην ειδικότητα του pastry chef (ζαχαροπλάστη και αρτοποιού). Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Γαλλία-Παρίσι όσο αφορά την ειδικότητα Pastry and Bakery ...
Περισσότερα για τον σεφ...
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
2 Χρήστες Έχουν βαθμολογήσει
Μέση Βαθμολογία
(5 / 5)
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη