×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Γερμανικά αστέρια με κακάο ΙΟΝ, κανέλα και μαρέγκα χωρίς γλουτένη (Zimtsterne)


Γερμανικά αστέρια με κακάο ΙΟΝ, κανέλα και μαρέγκα χωρίς γλουτένη (Zimtsterne)
Γερμανικά αστέρια με κακάο ΙΟΝ, κανέλα και μαρέγκα χωρίς γλουτένη (Zimtsterne)
25
360'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Γερμανικά αστέρια με κακάο ΙΟΝ, κανέλα και μαρέγκα χωρίς γλουτένη (Zimtsterne)

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 70 γρ. (περίπου 2 μεσαία) ασπράδια αυγού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 ½ κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. κακάο ΙΟΝ
  • ½ κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας ή εκχύλισμα βανίλιας
  • Άχνη ζάχαρη
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  • 2.Τοποθετούμε 350 γρ. αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη όσο γίνεται πιο λεπτή.
  • 3.Βάζουμε κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ και την χτυπάμε για 1-2 λεπτά ώστε να έχουμε μικρότερους κόκκους ζάχαρης.
  • 4.Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι σε μίξερ ή μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα (αν γυρίσουμε το μπολ που τα περιέχει ανάποδα δεν πέφτουν).
  • 5.Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη στη μαρέγκα και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
  • 6.Προσθέτουμε στη μαρέγκα όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας στην αρχή με το μίξερ και μετά με μια ξύλινα κουτάλα.
  • 7.Όταν σχηματιστεί μια σφιχτή αλλά κολλώδης ζύμη, ζυμώνουμε με τα χέρια για 1-2 λεπτά και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Έτσι θα κόβεται πιο εύκολα.
  • 8.Τοποθετούμε το ζυμάρι ανάμεσα σε δύο χαρτιά ψησίματος κα ανοίγουμε με πλάστη ώστε να έχει πάχος περίπου 1 εκ.
  • 9.Κόβουμε με κουπ πάτ σε σχήμα αστέρι πατώντας με δύναμη για να κοπεί το ζυμάρι και χρησιμοποιούμε μια λεπτή σπάτουλα για να βάλουμε τα αστέρια στο ταψί που το έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Αφήνουμε να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 5-6 ώρες ή όλο το βράδυ.
  • 10.Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 5-6 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η επιφάνεια τους, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τα αστέρια να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
  • 11.Πασπαλίζουμε με άχνη ακριβώς πριν τα σερβίρουμε.
  • 12.Διατηρούνται σε δοχείο αεροστεγές για περίπου 15 μέρες.
Γερμανικά αστέρια με κακάο ΙΟΝ, κανέλα και μαρέγκα χωρίς γλουτένη (Zimtsterne)
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta