×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Εύκολη Καρυδόπιτα με Σοκολάτα


Εύκολη Καρυδόπιτα με Σοκολάτα

Εύκολη Καρυδόπιτα με Σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το σιρόπι
  • 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 450 ml νερό
  • Φλούδες από 1 λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Υλικά για την καρυδόπιτα
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 μεσαία αυγά
  • 150 ml γάλα πλήρες
Μέθοδος
  • Εκτέλεση για την καρυδόπιτα: Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  • 2. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να τα πάρει το μείγμα μας.
  • 3. Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, τη βανίλια, τα καρύδια, την κουβερτούρα που έχουμε χοντροκόψει και όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα για μισό λεπτό.
  • 4. Τέλος, όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • 5. Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι 25×35 περίπου εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 175-180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.
  • 6. Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα και όσο είναι καυτή, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • 7. Τέλος σε ένα μπεν μαρί τοποθετούμε το ION Patisserie Cover Cream που πρώτα έχουμε αφαιρέσει το καπάκι και το αφήνουμε μέχρι να ρευστοποιηθεί.
  • 8. Αμέσως μετά περιχύνουμε την καρυδόπιτα μας ομοιόμορφα παντού και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Εύκολη Καρυδόπιτα με Σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta