
Εύκολη συνταγή Churros με ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας
-
- Προετοιμασία
- Λεπτά
-
- Ποσότητα
- 20 κομμάτια
- Επίπεδο Easy
Βαθμολογία Συνταγής
- (5 /5)
- (1 Βαθμολογίες)
Συστατικά
- 250 γρ νερό
- 55 γρ βούτυρο
- 15 γρ ζάχαρη
- ½ πρέζα αλάτι
- 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 βανίλια
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ κανέλα
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 συσκευασία ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας
Nutrition Info
-
94 Θερμίδες kcal
-
4 Λιπαρά g
-
2 Κορεσμένα λιπαρά g
-
1 Ακόρεστα λιπαρά g
-
15 Χοληστερόλη mg
-
9 Νάτριο mg
-
8 Υδατάνθρακες g
-
1 Φυτικές ίνες g
-
7 Σάκχαρα g
-
1 Πρωτεΐνη g
Οδηγίες
- 1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο. Αμέσως μόλις λιώσει προσθέτουμε το νερό τη ζάχαρη και το αλάτι. Φέρνουμε σε βρασμό.
- 2. Μόλις το μείγμα μας βράσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί.
- 3. Μεταφέρουμε την ζύμη στο κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα. Μόλις το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μια μύτη με δοντάκια και το τοποθετούμε μέσα .
- 4. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε. Κόβουμε τα τσούρος μακρόστενα και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσοκόκκινο χρώμα.
- 5. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε την ζάχαρη, την κανέλα και βουτάμε μέσα τα τσούρος γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές για να πάει παντού ζάχαρη. Τα σερβίρουμε ζεστά με τη συνοδεία της ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας.
- 6. Για το ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία.
- 7. Τοποθετούμε το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων.
- 8. Ρυθμίζουμε τον διακόπτη στα 450 watt για ενάμιση λεπτό.
- 9. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για χρήση.
- Μερίδες : 20
- Έτοιμο σε : 10 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
- Συστατικά :ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, ζάχαρη, ηλιέλαιο, κανέλα, κρυσταλλική ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ
Αριάδνη Πούλιου
Η Αριάδνη Πούλιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στη Βακαλό και πήρε το πτυχίο της με άριστα και ...
Περισσότερα για τον σεφ...
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
1 Χρήστες Έχουν βαθμολογήσει
Μέση Βαθμολογία
(5 / 5)
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη