×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ιταλικά μπισκότα για καφέ (Cantuccini) με αμύγδαλα και ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο


Ιταλικά μπισκότα για καφέ (Cantuccini) με αμύγδαλα και ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο
Ιταλικά μπισκότα για καφέ (Cantuccini) με αμύγδαλα και ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο
22
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Ιταλικά μπισκότα για καφέ (Cantuccini) με αμύγδαλα και ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 2 ½ κ.σ. χυμός πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. corn flour
  • 80 γρ. αμύγδαλα ωμά ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας σε υγρή μορφή
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1-2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
  • 5-10 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 180°C. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • 2.Αναμιγνύουμε το corn flour με το χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • 3.Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλέυρι, το baking powder, τα αμύγδαλα, το αλάτι και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε καλά.
  • 4.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα αμυγδάλου με μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να αφρίσει.
  • 5.Προσθέτουμε και το μείγμα με το corn flour και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό.
  • 6.Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.
  • 7.Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τη μεταφέρουμε στο ταψί κάνοντας δύο παραλληλόγραμμα με πλάτος περίπου 7 εκ. και ύψος 2.
  • 8.Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με γάλα αμυγδάλου και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
  • 9.Ψήνουμε για 35 λεπτά.
  • 10.Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
  • 11.Με οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε διαγωνίως σε φέτες περίπου 1 εκ. Τα απλώνουμε στο ταψί με επάνω την κομμένη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά γυρνώντας τα στα 10 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • 12.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • 13.Βουτάμε το μισό μπισκότο στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε σε καθαρό αντικολλητικό χαρτί για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα
Ιταλικά μπισκότα για καφέ (Cantuccini) με αμύγδαλα και ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta