
Κρεμ Μπρουλέ με ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα και κόκκινα φρούτα
-
- Ποσότητα
- 6-7 μερίδες
- Επίπεδο Easy
Βαθμολογία Συνταγής
- (5 /5)
- (1 Βαθμολογίες)
Συστατικά
- 130γρ ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα
- 400γρ κρέμα γάλακτος
- 6 κρόκοι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 lime
- 70γρ καστανή ζάχαρη
- 18 τμχ κόκκινα βατόμουρα
Nutrition Info
-
316 Θερμίδες kcal
-
21 Λιπαρά g
-
5 Κορεσμένα λιπαρά g
-
2 Ακόρεστα λιπαρά g
-
158 Χοληστερόλη mg
-
29 Νάτριο mg
-
24 Υδατάνθρακες g
-
0 Φυτικές ίνες g
-
19 Σάκχαρα g
-
4 Πρωτεΐνη g
Οδηγίες
- 1. Λιώνω την ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα σε μπeν μαρί, ενώ ταυτόχρονα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω (χωρίς να βράσει) την κρέμα γάλακτος με τα ξύσματα. Παράλληλα σε ένα μπoλ ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν (ασπρίσει το μείγμα) τους κρόκους με την ζάχαρη.
- 2. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη την προσθέτω αργά ανακατεύοντας στο μείγμα με τους κρόκους. Ξαναγυρίζω το μείγμα στην κατσαρόλα σε μέτρια(προς χαμηλή φωτιά) ανακατεύοντας συνεχώς πολύ προσεκτικά για να μην ψηθούν τα αυγά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- 3. Όταν το μείγμα μας αρχίσει να πήζει αφαιρώ από την φωτιά σε ένα άλλο σκεύος και προσθέτω την σοκολάτα και τα βατόμουρα(κρατάω λίγα για την διακόσμηση) ανακατεύω και μοιράζω το μείγμα μου σε πυρίμαχα μπολάκια και τα τοποθετώ σε ένα ταψί, προσθέτω νερό στο ταψί (να φτάσει μέχρι την μέση από τα μπολάκια) και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 100 βαθμούς και ψήνω για 60-70 λεπτά.
- 4. Αφαιρώ από το ταψί και αφήνω στο ψυγείο να κρυώσουν. Έπειτα πασπαλίζω με ζάχαρη (καστανή ή λευκή) και καίμε με ένα φλόγιστρο, αν δεν έχουμε φλόγιστρο βάζουμε για λίγα λεπτά στον φούρνο (γκριλ) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει χρώμα. Διακοσμώ με τα υπόλοιπα βατόμουρα.
- Μερίδες : 6-7
- Έτοιμο σε : 70 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
- Συστατικά :αβγά, καφέ ζάχαρη, κόκκινα berries, κρέμα γάλακτος, λάιμ, πορτοκάλι, σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
Σχετικά με το Σεφ
Μίκα Παντελάκη
Η Μίκα Παντελάκη γεννήθηκε το 1994 και είναι απόφοιτη της Σχολής Μαγειρικής Etoile. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από γνωστούς Έλληνες Σεφ Ζαχαροπλάστες και Μάγειρες. Έχει δουλέψει σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας ...
Περισσότερα για τον σεφ...
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
1 Χρήστες Έχουν βαθμολογήσει
Μέση Βαθμολογία
(5 / 5)
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη