×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Λουκούμια με σύκο και κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ


Λουκούμια με σύκο και κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Λουκούμια με σύκο και κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
40
50'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Λουκούμια με σύκο και κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 400 γρ νερό
  • 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 γρ φρέσκα σύκα (ξεφλουδισμένα και πολτοποιημένα)
  • 15 γρ σκόνη ζελατίνη
  • 90 γρ ζάχαρη άχνη
  • 55 γρ corn flour
  • 1 γρ κρεμόριο
  • 25 γρ νερό
  • Για το ντεκόρ
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ corn flour
  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: σύρμα, μαρίζ, λεκάνη, κατσαρόλα, φόρμα ή ταψάκι φούρνου, αντικολλητική μεμβράνη, μαχαιράκι, πινέλο, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, θερμόμετρο για τρόφιμα (προαιρετικά).
Μέθοδος
  • 1.Μέσα σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τα φρέσκα σύκα (ξεφλουδισμένα και πολτοποιημένα) και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας με το σύρμα τακτικά.
  • 2.Περίπου στα 8 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε την ζελατίνη σε σκόνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
  • 3.Παράλληλα μέσα σε μια λεκάνη προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, το corn flour, το κρεμόριο και το νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • 4.Προσθέτουμε το μίγμα της λεκάνης μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα για 10 επιπλέον λεπτά περίπου (πάντα σε χαμηλή φωτιά) μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μίγμα και να αρχίσει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
  • 5.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τοποθετούμε το μίγμα λουκούμι σε σεμιζαρισμένο ταψάκι (σεμιζαρισμένο: Με λίγο ηλιέλαιο αλειμμένο με ένα πινέλο εσωτερικά). Απλώνουμε άμεσα με μια μαρίζ επίπεδα όλη την επιφάνεια.
  • 6.Μόλις κρυώσει εντελώς σκεπάζουμε με αντικολλητική μεμβράνη και αφήνουμε για 24 ώρες στο εξωτερικό περιβάλλον.
  • 7.Την επόμενη ημέρα μεριδοποιούμε με ένα μαχαίρι κατά βούληση και εάν θέλουμε τοποθετούμε τα λουκούμια σε μια λεκάνη με ίση ποσότητα ζάχαρης άχνης και corn flour για να πασαλειφθούν ομοιόμορφα και να μην κολλάνε μεταξύ τους.
  • 8.Στην συνέχεια τα τινάζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο εξωτερικό περιβάλλον ακάλυπτα.
  • 9.Για το ντεκόρ επικάλυψης: Κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπέν-μαρί ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Μόλις φτάσει περίπου τους 40 0C (να είναι δηλαδή λίγο πιο ζεστή από το δάχτυλο του χεριού), αποσύρουμε από τη φωτιά το μπέν-μαρί και ανακατεύουμε με την κουτάλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 29 C (ή να τη δοκιμάσουμε στα χείλη και να αισθανθούμε ότι η σοκολάτα μας είναι κρύα αλλά ρευστή). Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των θερμοκρασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
  • 10.Στην συνέχεια βουτάμε το κάθε τεμάχιο λουκούμι σύκου π.χ μέχρι την μέση, σε σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ.
  • 11.Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • 12.Σερβίρουμε σε πιατέλα ή σκεύος της αρεσκείας μας.
Λουκούμια με σύκο και κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta