×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μους καραμέλας με ΙΟΝ Κακάο και αλμυρά ποπ κορν


Μους καραμέλας με ΙΟΝ Κακάο και αλμυρά ποπ κορν
Μους καραμέλας με ΙΟΝ Κακάο και αλμυρά ποπ κορν
7-9
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Μίκα Παντελάκη

Μους καραμέλας με ΙΟΝ Κακάο και αλμυρά ποπ κορν

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για την μους
  • 63γρ νερό
  • 275γρ ζάχαρη
  • 125γρ κρέμα γάλακτος
  • 200γρ κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί)
  • 10γρ φύλλα ζελατίνης
  • 60γρ ασπράδια
  • 5γρ ΙΟΝ Κακάο
  • Υλικά για τη σάλτσα καραμέλας
  • 40γρ βούτυρο
  • 60γρ ζάχαρη
  • 60γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το ποπ κορν
  • 20 τμχ ποπ κορν
  • 80 γρ ζάχαρη
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για τη μους: Ζεσταίνω τα 125γρ της κρέμα γάλακτος και αφήνω στην άκρη. Παράλληλα βάζουμε τις ζελατίνες σε νερό (κρύο) να μουλιάσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό και τα 200γρ από την ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς φτιάχνω μια καραμέλα(είναι έτοιμη όταν πάρει χρυσαφένιο χρώμα, τραβάω από την φωτιά και πολύ προσεκτικά προσθέτω την ζεστή κρεμά γάλακτος.
  • 2.Βράζω για ακόμα ένα λεπτό και αφαιρώ από την φωτιά, προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού πρώτα τις στραγγίξουμε καλά. Τέλος κάνω μια μαρέγκα στο μίξερ με το σύρμα με τα ασπράδια την ζάχαρη και το κακάο και την προσθέτω στο μείγμα αφού κρυώσει. Αποθηκεύω σε σακούλα ζααροπλαστικής.
  • 3.Εκτέλεση για την καραμέλα: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα, προσθέτω πολύ προσεκτικά την κρέμα γάλακτος (χλιαρή) δίνω μια βράση ακόμα και εκτός φωτιάς προσθέτω το βούτυρο(κρύο) και το αλάτι. Αφήνω να κρυώσει πριν σερβίρω.
  • 4.Για το ποπ κορν: Λιώνω την ζάχαρη σε ένα τηγάνι και μόλις πάρει καραμελένιο χρώμα προσθέτω τα ποπ κορν ανακατεύω να πάει παντού η καραμέλα και αφαιρώ σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν.
  • 5.Για τη διακόσμηση: Σε ένα πιάτο στήνουμε στο κέντρο ένα μπισκότο κανέλας, και γύρω γύρω κάνουμε μεγάλες βούλες από την μους, γύρω από την μους ρίχνουμε την σάλτσα καραμέλας και διακοσμούμε με διάσπαρτα ποπ κορν και φύλλα βασιλικού.
Μους καραμέλας με ΙΟΝ Κακάο και αλμυρά ποπ κορν
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta