×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μους σοκολάτα – καρύδα


Μους σοκολάτα – καρύδα
Μους σοκολάτα – καρύδα
8
25'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μους σοκολάτα – καρύδα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για την μους
  • 90γρ ζάχαρη
  • 200γρ γάλα καρύδας
  • 200γρ κρέμα καρύδας
  • ξύσμα από 1/2 lime
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
  • 100γρ νερό
  • 250γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
  • ινδοκάρυδο
  • Υλικά για την βάση
  • 150γρ ION Patisserie Κουβερτούρα υγείας
  • 50γρ ινδοκάρυδο τριμμένο
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για τη μους: Μουλιάζω την ζελατίνη στο νερό (τα 100γρ) και τα αφήνω στην άκρη. Παράλληλα ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα καρύδας, την κρέμα καρύδας, την ζάχαρη και το ξύσμα από το lime.
  • 2.Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται πριν έρθει σε βρασμό ρίχνω το μείγμα του νερού με την ζελατίνη και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Μόλις η ζελατίνη λιώσει αφαιρώ από την φωτιά και αφήνω στο ψυγείο με μια μεμβράνη να εφάπτεται να κρυώσει.
  • 3.Τέλος προσθέτω την χτυπημένη σαντιγί σε 2-3 δόσεις και το τριμμένο ινδοκάρυδο ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Βάζω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κρατάω στο ψυγείο μέχρι να σερβίρω.
  • 4.Εκτέλεση για την βάση: Λιώνω την ION Patisserie Κουβερτούρα υγείας σε μπεν μαρί και έπειτα ανακατεύω με την καρύδα. Απλώνω το μείγμα σε πάχος περίπου 1/2εκ σε μια λαδόκολλά και αφήνω να κρυώσει. Έπειτα κόβω σε μερίδες.
  • 5.Διακόσμηση πιάτου: Σε πιάτο της αρεσκείας μας τοποθετώ ένα κομμάτι από την βάση και από πάνω στήνω την μους με την βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής. Διακοσμώ με τριμμένο ινδοκάρυδο και ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Μους σοκολάτα – καρύδα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta