
Μπισκότα Woopies Pie με κουβερτούρα ΙΟΝ και Nucrema
-
- Ποσότητα
- 25-30 τεμάχια
- Επίπεδο Easy
Βαθμολογία Συνταγής
- (5 /5)
- (3 Βαθμολογίες)
Συστατικά
- 110 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ (ψιλοκομμένη)
- 30 γρ βούτυρο
- 50 γρ αυγά
- 55 γρ καστανή ζάχαρη
- 45 γρ αλεύρι μαλακό
- 1 γρ baking powder
- 1 γρ σόδα
- 100 γρ Νucrema ΙΟΝ (προαιρετικά για την γέμιση)
- Θα χρειασθούμε επιπλέον : Λεκάνη, σύρμα, κατσαρόλα, κουτάλι της σούπας, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Nutrition Info
-
80,4 Ενέργεια kcal
-
3,3 Λιπαρά g
-
1,7 Κορεσμένα λιπαρά g
-
6,9 Υδατάνθρακες g
-
5,4 Συνολικά σάκχαρα g
-
0,7 Πρωτεΐνες g
-
0,0 Φυτικές ίνες g
-
0,0 Νάτριο g
-
0,1 Αλάτι g
Οδηγίες
- 1. Τοποθετούμε σε μπεν – μαρί σε μια λεκάνη την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ΙΟΝ και σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει. Ταυτόχρονα λιώνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε την λιωμένη σοκολάτα μέσα στο λιωμένο βούτυρο με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους.
- 2. Σε μια δεύτερη λεκάνη προσθέτουμε τα αυγά και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε επίσης με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν και αυτά τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
- 3. Ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα ΙΟΝ με το βούτυρο μέσα στην λεκάνη με τα αυγά και την ζάχαρη ανακατεύοντας με το σύρμα για 2 λεπτά περίπου μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
- 4. Τέλος προσθέτουμε κοσκινισμένα το μαλακό αλεύρι, το baking powder και την σόδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
- 5. Τοποθετούμε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη στην επιφάνειά του για 1 ώρα στο ψυγείο.
- 6. Στην συνέχεια με 2 κουτάλια σούπας παίρνουμε μικρά μπαλάκια από το μείγμα και τα τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε κάποια απόσταση μεταξύ τους έτσι ώστε όταν ψηθούν να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- 7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 9-10 λεπτά περίπου.
- 8. Με την έξοδο από το φούρνο αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς.
- 9. Αν θέλουμε προαιρετικά ενώνουμε τα δύο κελύφη με Νucrema ΙΟΝ.
- Μερίδες : 25-30
- Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
- Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
- Συστατικά :baking powder, Nucrema ION, αβγά, αλεύρι, καφέ ζάχαρη, σόδα
Σχετικά με το Σεφ
Μιχάλης Σαράβας
Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο στην ειδικότητα του pastry chef (ζαχαροπλάστη και αρτοποιού). Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Γαλλία-Παρίσι όσο αφορά την ειδικότητα Pastry and Bakery ...
Περισσότερα για τον σεφ...
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
3 Χρήστες Έχουν βαθμολογήσει
Μέση Βαθμολογία
(5 / 5)
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη