
Παγωτό με Nucrema και κακάο ΙΟΝ
-
- Ποσότητα
- 4 μερίδες
- Επίπεδο Easy
Βαθμολογία Συνταγής
- (5 /5)
- (2 Βαθμολογίες)
Συστατικά
- Για το παγωτό με Νucrema και κακάο ΙΟΝ θα χρειαστούμε
- 165 γρ Νucrema
- 30 γρ ποτό Βaileys
- 2 δόσεις βανιλλίνη
- 25 γρ κακάο ΙΟΝ
- 175 γρ γάλα
- 5 γρ στιγμιαίο καφέ
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: σύρμα, λεκάνη, μικρή κατσαρόλα, μπολ.
Nutrition Info
-
188,3 Ενέργεια kcal
-
10,3 Λιπαρά g
-
4,2 Κορεσμένα λιπαρά g
-
18,6 Υδατάνθρακες g
-
16,9 Συνολικά σάκχαρα g
-
2,4 Πρωτεΐνες g
-
0,1 Φυτικές ίνες g
-
0,0 Νάτριο g
-
0,0 Αλάτι g
Οδηγίες
- 1. Μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε με την σειρά τα υλικά δηλαδή την Νucrema, το Βaileys, την βανιλλίνη, το κακάο ΙΟΝ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 2. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
- 3. Αφαιρούμε την μικρή κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το γάλα με το στιγμιαίο καφέ μέσα στο μίγμα της λεκάνης. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
- 4. Τοποθετούμε σε ένα μπολ και αφήνουμε το μίγμα του παγωτού να κρυώσει εντελώς εκτός ψυγείου. Κλείνουμε με καπάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον.
- 5. Για να προκύψει ένα παγωτό με μαλακή υφή και αφράτη δομή χτυπάμε το παγωμένο μίγμα του παγωτού σε ένα πολυκόφτη για 2 λεπτά περίπου.
- 6. Σερβίρουμε άμεσα σε σκεύος της αρεσκείας μας.
- Μερίδες : 4
- Έτοιμο σε : 20 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :Συνταγή χρήστη
- Συστατικά :Baileys, Nucrema ION, βανιλλίνη, γάλα, κακάο, καφές στιγμιαίος
Σχετικά με το Σεφ
Μιχάλης Σαράβας
Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο στην ειδικότητα του pastry chef (ζαχαροπλάστη και αρτοποιού). Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Γαλλία-Παρίσι όσο αφορά την ειδικότητα Pastry and Bakery ...
Περισσότερα για τον σεφ...
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
2 Χρήστες Έχουν βαθμολογήσει
Μέση Βαθμολογία
(5 / 5)
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη