×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένιες Μπουκιές Καρύδας


Σοκολατένιες Μπουκιές Καρύδας
Σοκολατένιες Μπουκιές Καρύδας
25
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατένιες Μπουκιές Καρύδας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 300 γρ. ινδοκάρυδο
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Μέθοδος
  • 1.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο.
  • 2.Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε το ινδοκάρυδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μίγμα που ζεστάναμε και ανακατεύουμε καλά φορώντας γάντια.
  • 3.Αφού κρυώσει ελαφρώς το μίγμα μας, πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να λιώσουμε τη σοκολάτα μας.
  • 4.Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 200 γρ. της κουβερτούρας μας και τα υπόλοιπα 50 γρ. τα κόβουμε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε.
  • 5.Μόλις λιώσει η κουβερτούρα μας, τη βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη κουβερτούρα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και με μια μαριζ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής η κουβερτούρα μας.
  • 6.Βγάζουμε τις τρούφες από την κατάψυξη και τις βουτάμε μια μια στην λιωμένη κουβερτούρα. Με την βοήθεια 2 πηρουνιών βγάζουμε τις τρούφες από τη σοκολάτα, στηρίζοντας με το ένα πιρούνι την τρούφα και διώχνοντας με το άλλο την περιττή σοκολάτα κάτω από το πρώτο πιρούνι.
  • 7.Τοποθετούμε τις τρούφες σε αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο ινδοκάρυδο.
  • 8.Περιμένουμε να παγώσει η σοκολάτα και διατηρούμε τα τρουφάκια στην κατάψυξη – αν σας αρέσουν παγωμένα – ή στη συντήρηση.
Σοκολατένιες Μπουκιές Καρύδας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta