
Ταρτάκια «Banoffee» σε βάση από βρώμη και ηλιόσπορο, με κουβερτούρα toffee ION, χωρίς γλουτένη
-
- Προετοιμασία
- Λεπτά
-
- Ποσότητα
- 8 μερίδες
- Επίπεδο Easy
Βαθμολογία Συνταγής
- (0 /5)
- (0 Βαθμολογίες)
Συστατικά
- 150 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
- 80 γρ. ηλιόσπορο
- 50 γρ. φετάκια αποξηραμένης μπανάνας
- 35 γρ. λάδι καρύδας
- 100 γρ. κουβερτούρα toffee ΙΟΝ
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 -2 μπανάνες
- Ξύσμα από κουβερτούρα Toffee ΙΟΝ
- Κανέλα
Nutrition Info
-
350 Θερμίδες kcal
-
25 Λιπαρά g
-
13 Κορεσμένα λιπαρά g
-
5 Ακόρεστα λιπαρά g
-
34 Χοληστερόλη mg
-
33 Νάτριο mg
-
25 Υδατάνθρακες g
-
3 Φυτικές ίνες g
-
7 Σάκχαρα g
-
6 Πρωτεΐνη g
Οδηγίες
- 1. Λιώνουμε τα 100 γρ. κουβερτούρας toffee σε μπεν μαρί. Τοποθετούμε λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε βρασμό. Το βγάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε επάνω ένα κεραμικό ή γυάλινο μπωλ με την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια για να λιώσει πιο εύκολα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- 2. Τοποθετούμε σε μπλέντερ τον ηλιόσπορο, τη βρώμη και την αποξηραμένη μπανάνα και χτυπάμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και συνεχίζουμε μέχρι το μείγμα να είναι ένας πολτός με κάποια κομματάκια ακόμη μέσα, συνολικά περίπου 10 λεπτά.
- 3. Παίρνουμε 8 χάρτινες φόρμες για muffin (διαστάσεων 25 x 50 mm) στρώνουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας. Χρησιμοποιούμε τις χάρτινες φόρμες για ευκολία γιατί αν χρησιμοποιήσουμε μεταλικές ή άλλες θα πρέπει να τις στρώσουμε με αντικολλητικό χαρτί. Διαφορετικά δεν θα βγαίνει μετά η βάση.
- 4. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν.
- 5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με φουέ μέχρι να στέκεται. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 λεπτά για να σφίξει και να κρατάει καλύτερα και γεμίζουμε τις βάσεις. Αν αφήσουμε περισσότερο στο ψυγείο θα σφίξει πολύ.
- 6. Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτά φετάκια και τοποθετούμε 3-4 σε κάθε ταρτάκι. Χρησιμοποιώντας τον αποφλοιωτή (peeler) παίρνουμε ξύσμα από την κουβερτούρα και στολίζουμε τα ταρτάκια. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
- 7. Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι κρύα γιατί όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου οι βάσεις μαλακώνουν. Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο σε καλή κατάσταση για 1-2 μέρες.
- 8. Η κανέλα βοηθάει στην εξισορρόπηση της γλυκόζης στο αίμα και είναι άριστο μπαχαρικό ως συνοδευτικό γλυκισμάτων. Προτιμάμε την κανέλα Κευλάνης έναντι της κασσίας γιατί περιέχει μικρότερες ποσότητες κουμαρίνης μιας τοξικής για το σώμα ουσίας όταν λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις. Στη συνταγή αυτή η παρουσία της βρώμης και του ηλιόσπορου, λόγων των ινών και της πρωτείνης που διαθέτουν, επίσης συνδράμει θετικά στην σταδιακή απελευθέρωση των ζαχάρων στο αίμα.
- Μερίδες : 8
- Έτοιμο σε : 60 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
- Συστατικά :βρώμη, ηλιόσποροι, κανέλα, κρέμα γάλακτος, λάδι καρύδας, μπανάνα, σοκολάτα κουβερτούρα toffee
Σχετικά με το Σεφ
Μάγδα Γοδόση
Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στο χώρο των υπολογιστών και του marketing αλλά την κέρδισαν η γαστρονομία και η υγιεινή διατροφή. Ξεκίνησε την νέα της πορεία ως μαγείρισσα στην ...
Περισσότερα για τον σεφ...
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
0 Χρήστες Έχουν βαθμολογήσει
Μέση Βαθμολογία
(0 / 5)
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη