×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Χειμωνιάτικη Πάβλοβα Black Forest


Χειμωνιάτικη Πάβλοβα Black Forest
Χειμωνιάτικη Πάβλοβα Black Forest
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Χειμωνιάτικη Πάβλοβα Black Forest

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 450 γρ. ΙΟΝ κουβερτούρα κλασική και λίγο ακόμη για το στόλισμα
  • 8 μεγάλα ασπράδια αυγού
  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική περασμένη από το μπλέντερ.
  • 1 κ.σ. κακάο ΙΟΝ
  • 300 γρ. βύσσινα κομπόστα ή κατεψυγμένα (και ξεπαγωμένα)
  • 300 γρ. μαρμελάδα βύσσινο
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 lt κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
Μέθοδος
  • 1.Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο μεγάλα ταψιά. Στο πίσω μέρος του κάθε χαρτιού κάνουμε με μολύβι ή στυλό ένα μεγάλο κύκλο διαμέτρου 23 εκ. και έναν μικρότερο 10 εκ. Στο δεύτερο χαρτί κάνουμε έναν κύκλο 18 εκ. και έναν 15 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  • 2.Τοποθετούμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπωλ και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη μία κουταλιά τη φορά καθώς συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σφίξει η μαρέγκα. Προσθέτουμε το 1/3 του κακάο και το ανακατεύουμε απαλά, και κάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές ώστε το κακάο να «φαίνεται» μέσα στην μαρέγκα χωρίς να έχει πλήρως ομογενοποιηθεί.
  • 3.Χωρίζουμε τη μαρέγκα μεταξύ των 4 κύκλων ώστε να έχουν το ίδιο ύψος και τοποθετούμε στο φούρνο κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 140° C.
  • 4.Ψήνουμε για μιάμιση ώρα μέχρι οι μαρέγκες να έχουν σταθεροποιηθεί και να είναι τραγανές. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τις μαρέγκες μέσα για τουλάχιστον δύο ώρες.
  • 5.Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τοποθετούμε σε ένα μπωλ. Φέρνουμε 600 ml κρέμα γάλακτος σε βρασμό και αμέσως περιχύνουμε τη σοκολάτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για να έρθει η ganache σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 6.Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με το μασκαρπόνε μέχρι να «στέκονται».
  • 7.Στραγγίζουμε τα βύσσινα και αναμιγνύουμε την μαρμελάδα με το ζουμί και το κονιάκ κάνοντας ένα «σιρόπι».
  • 8.Τοποθετούμε τον μεγαλύτερο δίσκο μαρέγκας σε μια πιατέλα και απλώνουμε τη μισή ganache και από πάνω το 1/3 της χτυπημένης κρέμας. Πασπαλίζουμε με μερικά βύσσινα και σιρόπι και συνεχίζουμε απλώνοντας ganache και κρέμα και στους άλλους 3 δίσκους μαρέγκας και τοποθετώντας τους από πάνω.
  • 9.Πασπαλίζουμε με τρίμμα σοκολάτας «ξύνοντας» την κουβερτούρα με ένα μαχαίρι και σερβίρουμε.
Χειμωνιάτικη Πάβλοβα Black Forest
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta