×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Χορτοφαγικό κέικ σοκολάτας με Κουβερτούρα ΙΟΝ χωρίς αλεύρι, με σως από σμέουρα


Χορτοφαγικό κέικ σοκολάτας με Κουβερτούρα ΙΟΝ χωρίς αλεύρι, με σως από σμέουρα
Χορτοφαγικό κέικ σοκολάτας με Κουβερτούρα ΙΟΝ χωρίς αλεύρι, με σως από σμέουρα
6
180'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Χορτοφαγικό κέικ σοκολάτας με Κουβερτούρα ΙΟΝ χωρίς αλεύρι, με σως από σμέουρα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 200 γρ. παντζάρια βρασμένα ή στον ατμό
  • 255 γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • 40 γρ. κακάο ΙΟΝ (συν επιπλέον για τη διακόσμηση)
  • 140 γρ. σιρόπι αγαύης ή vegan μέλι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 110 ml λάδι καρύδας παρθένο ή εξευγενισμένο (χωρίς άρωμα)
  • 90 γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 200 γρ. σμέουρα κατεψυγμένα
  • 3-4 κ.σ. νερό
  • 8-10 σταγόνες υγρή στέβια (προαιρετικά)
Μέθοδος
  • 1.Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στη βάση αποσπώμενης φόρμας 20 εκ.
  • 2.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  • 3.Αφήνουμε τα σμέουρα εκτός κατάψυξης για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 4.Κόβουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ σε μικρά κομματάκια και τοποθετούμε σε ένα κεραμικό ή γυάλινο μπολ μαζί με το λάδι καρύδας. Το τοποθετούμε πάνω από κατσαρολάκι με νερό που έχει βράσει. Ανακατεύουμε κάθε λίγο για να λιώσει πιο εύκολα.
  • 5.Κόβουμε τα παντζάρια σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με τα ρεβύθια, το κακάο, το σιρόπι αγαύης, το bakingpowderκαι το αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ένας πολτός και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μπλέντερ και χτυπάμε και πάλι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • 6.Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να φαίνεται στεγνή. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα περίπου 30 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερη φόρμα μειώνουμε τον αρχικό χρόνο ψησίματος στα 30 περίπου λεπτά. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λεπτά. Το κέικ θα είναι πιο ψηλό στις άκρες αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Αν οι άκρες αρχίζουν και μαυρίζουν σημαίνει ότι έχει αρχίσει να παραψήνεται. Αν ψηθεί σωστά είναι πιο μαλακό και λιώνει στο στόμα. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο η οποία θα πρέπει να βγει με ελάχιστη υγρασία.
  • 7.Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σταθεροποιηθεί. Δεν επιχειρούμε να το αφαιρέσουμε από τη φόρμα και να το κόψουμε πριν μείνει τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο γιατί θα διαλυθεί.
  • 8.Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τα σμέουρα και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σως να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά. Αν βράσει περισσότερο το χρώμα θα είναι λιγότερο λαμπερό. Προσθέτουμε τη στέβια αν επιθυμούμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε σε μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός, Αν δεν θέλουμε τα σποράκια την περνάμε απόσουρωτήρι και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
  • 9.Περνάμε ένα μαχαιράκι από τα τοιχώματα της φόρμας και την αφαιρούμε. Πασπαλίζουμε με κακάο. Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε με τη σως από σμέουρα.
  • 10.Για το vegan μέλι: Σιγοβράζουμε 1 λίτρο χυμό μήλου με 1-2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας για περίπου 60-70 λεπτά ή μέχρι να φαίνεται πηκτό. Θα πήξει και άλλο καθώς κρυώνει. Μπορεί να μείνει στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες.
  • 11.Παντζάρια ατμού μπορείτε να προμηθευτείτε από τα σούπερ μάρκετ έτοιμα καθώς και να χρησιμοποιήσετε ρεβύθια από κονσέρβα. Τα ρεβύθια παίζουν το ρόλο του άλευρου και δίνουν στη συνταγή την πρωτεΐνη για να δέσει. Επίσης βελτιώνουν την υφή.
Χορτοφαγικό κέικ σοκολάτας με Κουβερτούρα ΙΟΝ χωρίς αλεύρι, με σως από σμέουρα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta