Αφράτα pan cakes με βουτυρόκρεμα, σάλτσα ION Nucrema και τριμμένο μπισκότο

5
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Σοκολάτα αγάπη μου, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : baking powder, ION Nucrema, αβγά, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, γάλα, κρέμα τυριού, μπισκότα πτι μπερ
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Αφράτα pan cakes με βουτυρόκρεμα, σάλτσα ION Nucrema και τριμμένο μπισκότο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τα pancakes
- 235 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις περασμένο απο σίτα
- 20 γρ baking powder
- 600 γρ γάλα ζεστό
- 2 κρόκους
- 45 γρ βούτυρο λιωμένο
- 3 ασπράδια αυγού
- Υλικά για την βουτυρόκρεμα
- 250 γρ άχνη ζάχαρη
- 200 γρ τυρί κρέμα με όλα τα λιπαρά
- 140 γρ βούτυρο
- 1 βανίλια
- 8 μπισκότα τύπου πτι μπέρ
- 150 γρ ΙΟΝ Nucrema
- 20 γρ γάλα
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το baking powder.
- 2.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, τους κρόκους και χτυπάμε με σύρμα.
- 3.Ενώνουμε τα δύο μίγματα.
- 4.Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- 5.Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- 6.Διαλέγουμε ένα μικρό τηγάνι και με μια μεζούρα βάζουμε πάντα την ίδια δόση για να βγουν όμοια τα pancakes μας.
- 7.Σε χαμηλή θερμοκρασία στο 4 ψήνουμε το pan cake μας σκεπασμένο με καπάκι για 7 λεπτά απο τη μία και 4 από την άλλη.
- 8.Εκτέλεση για την βουτυρόκρεμα: Χτυπάμε στο μίξερ για 1 λεπτό το τυρί κρέμα με το βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανίλια και σταδιακά την άχνη ζάχαρη.
- 9.Εκτέλεση για την σάλτσα ΙΟΝ Nucrema: Βάζουμε την ΙΟΝ Nucrema σε ένα μπολ.
- 10.Ζεσταίνουμε το γάλα, το προσθέτουμε στο μπολ και χτυπάμε με σύρμα.
- 11.Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα αλέθουμε.
- 12.Συναρμολόγηση: Βάζουμε ένα pancake στο πιάτο, το αλείφουμε με τη βουτυρόκρεμα, πασπαλίζουμε με μπισκότο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα ΙΟΝ Nucrema και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
Nutrition Info
- 1061,2 Ενέργεια kcal
- 52,8 Λιπαρά g
- 28,4 Κορεσμένα λιπαρά g
- 145,9 Υδατάνθρακες g
- 73,1 Συνολικά σάκχαρα g
- 17,2 Πρωτεΐνες g
- 1,6 Φυτικές ίνες g
- 0,3 Νάτριο g
- 0,7 Αλάτι g
Αφράτα pan cakes με βουτυρόκρεμα, σάλτσα ION Nucrema και τριμμένο μπισκότο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή