Αφράτα σάντουιτς με ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας

6
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Σοκολάτα αγάπη μου, Κεράσματα
Συστατικά : αλεύρι, βούτυρο, ΙΟΝ Γάλακτος, ΙΟΝ Κακάο, κρυσταλλική ζάχαρη, ρούμι, ION Nucrema, ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας, αβγά, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Αφράτα σάντουιτς με ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το παντεσπάνι
- 2 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. ΙΟΝ Κακάο
- 2 πρέζες αλάτι
- ρούμι
- Βούτυρο για το άλειμμα
- Για την γέμιση
- 100 γρ ION Nucrema
- Για την επικάλυψη
- 200 γρ ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας
Μέθοδος
- 1.Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη με μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- 2.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- 3.Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε με την μαρίζ.
- 4.Βουτυρώνουμε το ταψί και προσθέτουμε το μίγμα.
- 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
- 6.Αφήνουμε να κρυώσει.
- 7.Ραντίζουμε το παντεσπάνι με το ρούμι.
- 8.Στη συνέχεια κόβουμε το παντεσπάνι σε με τσέρκι
- 9.Για την γέμιση: Αλείφουμε με μια κουταλιά ΙΟΝ Nucrema τα μισά μπισκότα και τα καλύπτουμε με τα άλλα μισά, σαν σάντουιτς. Τα πατάμε απαλά να ενωθούν.
- 10.Για την επικάλυψη: Λιώνουμε σε μπεν μαρί το ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας.
- 11.Αποσύρουμε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα από το μπεν μαρί και βουτάμε μέσα ένα από τα σάντουιτς για να καλυφθεί καλά. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ για να τρέξει μέσα όση σοκολάτα περισσεύει και το ακουμπάμε πάνω στη σχάρα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα σάντουιτς.
- 12.Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και να σκληρύνει, περίπου για 30 λεπτά. Αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, βάζουμε τα σάντουιτς στο ψυγείο.
Αφράτα σάντουιτς με ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή