Αφράτο κέικ σοκολάτας

12
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Αφράτο κέικ σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 400γρ. ζάχαρη
- 85γρ. κακάο ΙΟΝ
- 220γρ. βούτυρο
- 100γρ. γάλα
- 6 αβγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Μέθοδος
- 1.Κοσκινίζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- 2.Προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο, την ζάχαρη, τα αβγά και το γάλα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2΄ ή μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- 3.Αφού έχουμε ένα ενιαίο μείγμα, χτυπάμε για 4’ σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια αντικολλητική φόρμα.
- 4.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50΄.
- 5.Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.
Αφράτο κέικ σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή