Αφράτο κέικ

12
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : baking powder, αλεύρι, ελαιόλαδο, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, κρυσταλλική ζάχαρη, χυμός λεμονιού, χυμός πορτοκαλιού
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Αφράτο κέικ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 230γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 235ml ελαιόλαδο
- 235ml χυμός πορτοκαλιού
- 20ml χυμός λεμονιού
- 80-100γρ. σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μίξερ προσθέτουμε την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
- 2.Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
- 3.Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρες ΙΟΝ, ανακατεύουμε ελαφρά, τα ρίχνουμε σε μία φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
- 4.Μόλις ελέγξουμε ότι έχει ψηθεί, το βγάζουμε και το αφήνουμε στην σχάρα για να κρυώσει.
Αφράτο κέικ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή