Αμερικάνικα pancakes

20
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Αμερικάνικα pancakes

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τη ζύμη
- 135γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130ml γάλα
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 2 κ.σ. ζάχαρη caster
- 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- Σιρόπι σφενδάμου
- Βούτυρο
- Κόκκινα φρούτα εποχής
Μέθοδος
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το γάλα και το αβγό και μόλις ενωθούν ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
- 2.Ενώνουμε τα δύο μείγματα και λιώνουμε τυχόν σβώλους με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε έναν ελαφρύ χυλό. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 5’.
- 3.Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο βούτυρο. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας στο κέντρο του τηγανιού.
- 4.Μόλις σκάσουν όλες οι φούσκες στην πάνω μεριά του πανκείκ μας κι ανίξουν “τρυπούλες” το γυρίζουμε κι από την άλλη μεριά να πάρει χρώμα και το αφαιρούμε.
- 5.Δημιουργούμε πύργους με 4 πανκέικς διαδοχικά το ένα πάνω στο άλλο, τα περιχύνουμε με σιρόπι σφενδάμου, κόκκινα φρούτα κι ελάχιστο βούτυρο για να λιώσει επάνω τους.
Αμερικάνικα pancakes
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή