×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ανανάς ποσέ με μους λευκής σοκολάτας – γιαούρτι και βασιλικό


Ανανάς ποσέ με μους λευκής σοκολάτας – γιαούρτι και βασιλικό
Ανανάς ποσέ με μους λευκής σοκολάτας – γιαούρτι και βασιλικό
8
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Ανανάς ποσέ με μους λευκής σοκολάτας – γιαούρτι και βασιλικό

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για τη μους
  • 75γρ γάλα
  • 300γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 225γρ γιαούρτι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1κγ χαμομήλι
  • Υλικά για το μπισκότο
  • 100γρ ζάχαρη
  • 100γρ βούτυρο
  • 180γρ αλεύρι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 2γρ κανέλα τριμμένη
  • Για τον ανανά
  • 300γρ ζάχαρη
  • 300γρ νερό
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • ανανάς σε φέτες πάχος περίπου 1 1/2 δάκτυλο
  • Για το σερβίρισμα
  • ανανάς ποσέ
  • μους γιαουρτιού
  • σιρόπι σόγιας
  • φύλλα βασιλικού
  • μπισκότο
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για τη μους: Ζεσταίνω το γάλα μαζί με το ξύσμα και το χαμομήλι (δεν βράζω). Έπειτα το αφήνω 3-5 λεπτά στην άκρη σκεπασμένο με μια μεμβράνη. Σουρώνω και το ρίχνω πάνω στην σοκολάτα που έχω αρχίσει να λιώνω σε ένα μπεν μαρί. Αφήνω να κρυώσει λίγο και προσθέτω το γιαούρτι ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω. Βάζω στο ψυγείο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • 2.Εκτέλεση για το μπισκότο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Ανοίγω το μπισκότο σε πάχος 1 εκατοστού και κόβω με ένα τσέρτκι στρογγυλά μεγάλα κομμάτια στο μέγεθος του ανανά και ψήνω σε λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρει το μπισκότο χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνω στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Και έπειτα βγάζω με προσοχή τα στρογγυλά μου μπισκότα.
  • 3.Εκτέλεση για τον ανανά: Βράζω σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός του ανανά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και έπειτα τοποθετώ τις φέτες του ανανά (μια μια η δυο δυο μαζί) για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μόλις τελειώσουμε με τον ανανά, συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας μερικές σταγόνες σόγιας (ανάλογα την γεύση μας) και αφήνω πάνω στην φωτιά μέχρι να γίνει ένα σιρόπι, τέλος προσθέτω 30γρ βούτυρο εκτός φωτιάς και κρατάω στην άκρη για το σερβίρισμα.
  • 4.Για το σερβίρισμα: Τοποθετώ μια φέτα ανανά σε πιάτο και από πάνω λίγο από την μους, το μπισκότο και από πάνω ξανά λίγη από την μους, φύλλα βασιλικού και το σιρόπι.
Ανανάς ποσέ με μους λευκής σοκολάτας – γιαούρτι και βασιλικό
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta