×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ανάποδη μηλόπιτα με κραμπλ λευκής σοκολάτας


Ανάποδη μηλόπιτα με κραμπλ λευκής σοκολάτας
Ανάποδη μηλόπιτα με κραμπλ λευκής σοκολάτας
8
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Ανάποδη μηλόπιτα με κραμπλ λευκής σοκολάτας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να παρασκευάσουμε την ανάποδη μηλόπιτα με κραμπλ θα χρειαστούμε :

  1. Μήλα της αρεσκείας μας
  2. Ζύμη κραμπλ
Συστατικά
  • Για τα μήλα θα χρειαστούμε
  • 5 τεμάχια μήλα μεσαίου μεγέθους της αρεσκείας μας
  • 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 150 γρ ζάχαρη καστανή
  • Για να παρασκευάσουμε την ζύμη κραμπλ θα χρειαστούμε
  • 75 γρ βούτυρο
  • 50 γρ μαργαρίνη μαλακή
  • 30 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 50 γρ ζάχαρη καστανή
  • Μισό τεμάχιο ξύσμα λεμονιού
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 230 γρ αλεύρι μαλακό
  • 20 γρ αμύγδαλο άσπρο ανάλατο πούδρα
  • 20 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: μίξερ, φτερό του μίξερ, τηγάνι 24 cm διαμέτρου, κουτάλα.
Μέθοδος
  • 1.Kαθαρίζουμε τα μήλα της αρεσκείας μας από την φλούδα τους, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε κάθετα σε 6 τεμάχια. Σε ένα τηγάνι 24 cm διαμέτρου ρίχνουμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα κομμένα μήλα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια κουτάλα για 5 λεπτά ακόμα.
  • 2.Για την ζύμη κραμπλ : Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, την μαλακή μαργαρίνη, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού και την βανιλλίνη και τα χτυπάμε με το φτερό στη γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το λευκό αμύγδαλο πούδρα και την λευκή ψιλοκομμένη σοκολάτα ΙΟΝ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη χαμηλή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να γίνει μια ζύμη εύθρυπτη αλλά ομοιογενής. Τοποθετούμε την ζύμη κραμπλ στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • 3.Για την σύνθεση του γλυκού όταν τα μήλα είναι έτοιμα μέσα στο τηγάνι, αποσύρουμε από την φωτιά και τοποθετούμε σε όλη την επιφάνειά τους την ζύμη κραμπλ τρίβοντάς την σε μικρότερα ή μεγαλύτερα κομμάτια και σε πάχος 2 cm περίπου.
  • 4.Τοποθετούμε το τηγάνι μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά περίπου. Με την έξοδο από τον φούρνο αναποδογυρίζουμε με την βοήθεια ενός πιάτου την μηλόπιτα ή την σερβίρουμε όπως είναι ανάποδα.
  • 5.Για το ντεκόρ : Λιώνουμε σοκολάτα ΙΟΝ της αρεσκείας μας και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές στην επιφάνεια της μηλόπιτας ακανόνιστα.
Ανάποδη μηλόπιτα με κραμπλ λευκής σοκολάτας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta