×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μπάλες Nucrema


Μπάλες Nucrema
Μπάλες Nucrema
8
180'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Aριάδνη Πούλιου

Μπάλες Nucrema

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Συστατικά για τη ζύμη
  • 220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 25 γρ ζάχαρη
  • 5 γρ ξηρή μαγιά
  • 50 γρ νερό
  • 8 μπάλες ΙΟΝ Nucrema
  • Συστατικά για το βουτύρωμα
  • 250 γρ βούτυρο
  • 90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Μέθοδος
  • 1.Σε ένα μεγάλο μπoλ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, στη συνέχεια μεταφέρουμε το ζυμάρι μας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • 2.Με ένα μικρό σκουπ παγωτού παίρνουμε 8 μπάλες Nucrema τις τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο και τις βάζουμε στην κατάψυξη για να σφίξουν.
  • 3.Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι για να λιώσει. Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε απο την φωτιά. Και προσθέτουμε το άλευρι. Ομογενοποιούμε και άφηνουμε στην άκρη.
  • 4.Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πλάστρη ανοίγουμε ένα ορθογώνιο φύλλο. Με ένα πινέλο αλείφουμε ένα παχύ στρώμα βουτύρου σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερις ίσες λωρίδες. Διπλώνουμε τις δύο εξωτερικές λωρίδες προς τα μέσα, στις μεσαίες λωρίδες, αλείφουμε με βούτυρο και στη συνέχεια διπλώνουμε ξανά. Τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τοποθετούμε τη ζύμη ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • 5.Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και επαναλάμβάνουμε την προηγούμενη διαδικασία. Τυλίγουμε ξανά τη ζύμη μας με μεμβράνη και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο. Επαναλάμβάνουμε την διαδικασία για μία φορά ακόμα (τρείς φορές συνολικά) και στη συνέχεια τοποθετόυμε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά. Εάν έχετε χρόνο αφήστε την στο ψυγείο για ένα όλοκληρο βράδυ.
  • 6.Μετά την τρίτη φορά, βγάζουμε την ζυμή από το ψυγείο την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα και με ένα μαχαίρι κόβουμε και ισιώνουμε τις άκρες.
  • 7.Με ένα πινέλο αλείφουμε τη ζύμη μας με νερό και στη συνέχεια την τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 20 λεπτά. Κόβουμε σε οκτώ ομοιόμορφες φέτες.
  • 8.Βγάζουμε τις μπάλες με ΙΟΝ Nucrema από τον καταψύκτη.
  • 9.Παίρνουμε μια φέτα ζύμης την βάζουμε στην παλάμη μας και πιέζουμε απαλά πρός τα μέσα ώστε να δημιουργήσουμε ένα μπολάκι .
  • 10.Τοποθετούμε μέσα μία μπάλα Nucrema και με βρεγμένα δάχτυλα πιέζουμε και κλείνουμε τη ζύμη δημιουργώντας έτσι μία μπάλα.
  • 11.Γυρίζουμε την μπάλα μας ανάποδα με το κλείσιμο προς τα κάτω και την τοποθετούμε πάνω σε ένα αλευρώμενο πιάτο. Επαναλάμβάνουμε την διαδικασία με τους υπόλοιπους δίσκους και στη συνέχεια με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρά τις μπάλες μας.
  • 12.Μετά τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  • 13.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ζεστάινουμε σε ένα κατσαρολάκι με ηλιέλαιο στους 175.
  • 14.Μόλις οι μπάλες μας είναι έτοιμες τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα και τις τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Αφού τηγανίσουμε όλες τις μπάλες τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο για 12 λεπτά ακόμα.
  • 15.Γεμίζουμε ένα μικρό μπολ με ζάχαρη.
  • 16.Μόλις οι μπάλες μας βγούν από τον φούρνο τις βουτάμε μέσα στην ζάχαρη και μετά τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τις σερβίρουμε.
Μπάλες Nucrema
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta