×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μπάρα με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική, ΙΟΝ Nucrema και ION Patisserie Fondue Σοκολάτας


Μπάρα με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική, ΙΟΝ Nucrema και ION Patisserie Fondue Σοκολάτας
Μπάρα με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική, ΙΟΝ Nucrema και ION Patisserie Fondue Σοκολάτας
11-12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μπάρα με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική, ΙΟΝ Nucrema και ION Patisserie Fondue Σοκολάτας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη μπάρα θα χρειαστούμε
  • 50 γρ ION Nucrema
  • 100 γρ μέλι θυμαρίσιο
  • 60 γρ ταχίνι
  • 40 γρ βούτυρο
  • 130 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική (λιωμένη)
  • Μισό ξύσμα λεμονιού
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 1 γρ αλάτι
  • 50 γρ ηλιόσπορο
  • 50 γρ φιστίκι Αιγίνης
  • 50 γρ αμύγδαλο φιλέ (ελαφρώς καβουρδισμένο)
  • 100 γρ κολοκυθόσπορο
  • 100 γρ αμύγδαλο μαύρο (με τη φλούδα) ελαφρώς αλατισμένο χοντροσπασμένο
  • 100 γρ cornflakes
  • 100 γρ βερίκοκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ cranberries
  • 50 γρ ξανθή σταφίδα
  • 50 γρ μαύρη σταφίδα
  • Για το glacage επικάλυψης θα χρειαστούμε
  • 200 γρ ION Patisserie Fondue Σοκολάτας
Μέθοδος
  • 1.Για τη μπάρα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 Cκαι τοποθετούμε το αμύγδαλο φιλέ σε ένα ταψάκι για να το καβουρδίσουμε ελαφρώς. Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
  • 2.Τοποθετούμε μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα τη Nucrema, το θυμαρίσιο μέλι, το ταχίνι και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και μόλις ρευστοποιηθούν και ζεσταθούν ικανοποιητικά (χωρίς να βράσουν) αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο με τα υλικά μέσα σε μια λεκάνη.
  • 3.Λιώνουμε τη ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική σε μπεν – μαρί.
  • 4.Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στη λεκάνη με τα υλικά και ομογενοποιούμε με τη μαρίζ.
  • 5.Με τη σειρά που αναγράφονται στη συνταγή προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη λεκάνη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 6.Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί στο πάτο του και πιέζουμε απαλά με το πλάστη στην επιφάνεια μέχρι να γίνει επίπεδο όλο το μίγμα. Το πάχος της μπάρας πρέπει να είναι περίπου 1,5 cm περίπου.
  • 7.Αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν όλα τα υλικά.
  • 8.Μεριδοποιούμε με το μαχαίρι σε σχέδια και σχήματα της αρεσκείας μας.
  • 9.Για την επικάλυψη: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία. Τοποθετούμε το ION Patisserie Fondue Σοκολάτας όπως είναι με την συσκευασία στο φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 λεπτό έτσι ώστε να μαλακώσει και να είναι ρευστό. Ελέγχουμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι εάν η πυκνότητα είναι η επιθυμητή σταματάμε εκεί, αλλιώς συνεχίζουμε για 30 δεύτερα ακόμα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο προς χρήση.
  • 10.Βουτάμε το κάθε τεμάχιο της μπάρας στο ρευστό fondue ή ολόκληρο ή μέρος αυτού.
  • 11.Σερβίρουμε σε πιατέλα ή σκεύος της αρεσκείας μας.
Μπάρα με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική, ΙΟΝ Nucrema και ION Patisserie Fondue Σοκολάτας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta