×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μπισκότα βιενουά με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης


Μπισκότα βιενουά με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης
Μπισκότα βιενουά με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης
18-20
90'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 2 Μαρτίου, 2021

Μπισκότα βιενουά με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τα μπισκότα:
  • 250 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια (από μεσαία αυγά)
  • 310 γρ αλεύρι μαλακό
  • Για τη διακόσμηση:
  • 200 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
  • 50 γρ φιστίκι Αιγίνης ωμό, ανάλατο, χονδροτριμμένο
Μέθοδος

Για τα μπισκότα:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε τα ασπράδια και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, συνεχίζοντας να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε μια λεία ζύμη.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ με μύτη τύπου κλειστό αστέρι (ή χρησιμοποιούμε ό,τι άλλο μας αρέσει).
  5. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε λίγη ζύμη κάτω από τις τέσσερις γωνίες του ώστε να κολλήσει το χαρτί κα να μπορούμε να σχηματίσουμε εύκολα τα μπισκότα.
  6. Σχηματίζουμε όσα μπισκότα χωράει το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20’. Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν έχουν αρχίσει να ροδίζουν ελαφρώς στις άκρες τους και σηκώνονται με ευκολία από το χαρτί.
  7. Αφού βγάλουμε τα μπισκότα από τον φούρνο, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε με όσο μείγμα μας έχει περισσέψει κατά τον ίδιο τρόπο.
  8. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς προτού τα διακοσμήσουμε.

Για τη διακόσμηση:

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Βουτάμε τα μπισκότα στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε πάνω στο χαρτί.
  4. Πασπαλίζουμε με φιστίκι προτού αρχίσει να πήζει η σοκολάτα.
  5. Φυλάμε τα μπισκότα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, για 5-6 μέρες.
Μπισκότα βιενουά με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta