×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μπισκότα χριστουγεννιάτικα με λευκή σοκολάτα και ζαχαρόπαστα


Μπισκότα χριστουγεννιάτικα με λευκή σοκολάτα και ζαχαρόπαστα
Μπισκότα χριστουγεννιάτικα με λευκή σοκολάτα και ζαχαρόπαστα
40
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μπισκότα χριστουγεννιάτικα με λευκή σοκολάτα και ζαχαρόπαστα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για να παρασκευάσουμε την ζύμη πάστα φλώρα θα χρειαστούμε
  • 300 γρ βούτυρο
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 100 γρ αβγά
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 750 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ αμύγδαλο άσπρο ανάλατο πούδρα
  • 50 γρ φουντούκι ανάλατο πούδρα
  • 50 γρ λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • Για την ζαχαρόπαστα θα χρειαστούμε
  • 500 γρ ζαχαρόπαστα σε χρώμα της αρεσκείας μας ( ή συνδυασμούς χρωμάτων)
  • Για το αυγόγλασο θα χρειαστούμε
  • 30 γρ ασπράδι αυγού (δηλαδή το ασπράδι από 1 τεμάχιο αυγό)
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • 5 γρ χυμό λεμονιού
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: πλάστη, μίξερ, σύρμα του μίξερ, ταψί για το φούρνο, σύρμα, λεκάνη, κουπ-ατ χριστουγεννιάτικα, αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Μέθοδος
  • 1.Για την ζύμη πάστα φλώρα : Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική λευκή ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και την βανιλλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • 2.Στο τέλος αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το αμύγδαλο πούδρα το φουντούκι πούδρα και την λευκή ψιλοκομμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου σκεπασμένη με μεμβράνη.
  • 3.Τέλος με έναν πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 1 cm περίπου. Κόβουμε με κουπ-ατ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  • 4.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • 5.Για την ζαχαρόπαστα : Πλάθουμε για λίγο με το χέρι την έτοιμη ζαχαρόπαστα έτσι ώστε να μαλακώσει και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 0,5 cm περίπου. Κόβουμε με τα αντίστοιχα κουπ-ατ την ζαχαρόπαστα. Κολλάμε με λίγο αυγόγλασο τα διάφορα σχέδια από ζαχαρόπαστα στα αντίστοιχα κουλουράκια.
  • 6.Για το αυγόγλασο : Τοποθετούμε το ασπράδι μέσα στο κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και το αφήνουμε να ανακατευτεί στην γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου. Τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα. Αν θέλουμε να προσθέσουμε χρώμα της αρεσκείας μας το προσθέτουμε 1 λεπτό πριν το τέλος του χτυπήματος (μετά από τον χυμό λεμονιού).
  • 7.Για το ντεκόρ : Γαρνίρουμε με χωνάκι το αυγόγλασο σε σχέδια και χρώματα της αρεσκείας μας.
Μπισκότα χριστουγεννιάτικα με λευκή σοκολάτα και ζαχαρόπαστα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta