×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μπισκότα μανιτάρια με επικάλυψη ION Patisserie Cover Cream


Μπισκότα μανιτάρια με επικάλυψη ION Patisserie Cover Cream
Μπισκότα μανιτάρια με επικάλυψη ION Patisserie Cover Cream
20
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μπισκότα μανιτάρια με επικάλυψη ION Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για τα κοτσάνια
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ καρυδόψιχα τριμμένη
  • ½ κ.γ baking powder
  • 35 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 35 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ αυγό
  • Για τα καπελάκια
  • 190 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 75 γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 1 κ.γ baking powder
  • 75 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ αυγό
  • ½ κρόκος
  • 1 πρέζα βανίλια
  • Για τη γέμιση
  • Τα μισά ψίχουλα που θα βγάλουμε απο τα καπελάκια από τα καπελάκια
  • 25 γρ καρυδόψυχα τριμμένη
  • ½ κ.γ κακάο ΙΟΝ
  • 1 κ.γ λικέρ
  • 65 γρ μαρμελάδα βερύκοκο
  • Για την επικάλυψη
  • ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Μέθοδος
  • 1.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι την τριμμένη καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.
  • 2.Σε ένα άλλο μπολ με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το αυγό με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα μας αφρατέψει προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε πλέον με το χέρι μας μέχρι να κάνουμε την ζύμη μας μια μπάλα.
  • 3.Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.
  • 4.Όταν η ζύμη είναι έτοιμη βάζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε πάνω τη ζύμη την κόβουμε στη μέση και αρχίζουμε να ρολάρουμε κάνοντας ένα κορδόνι περίπου 50 εκ μήκος.
  • 5.Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα κοτσάνια 4 εκ και τα τοποθετούμε στο ταψί με μια απόσταση γιατί θα φουσκώσουν.
  • 6.Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένια.
  • 7.Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • 8.Εκτέλεση για τα καπελάκια: Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
  • 9.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το αυγό και τον κρόκο. Προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και σιγά-σιγά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι.
  • 10.Σχηματίζουμε μία μπάλα. Θέλουμε τη ζύμη μας να είναι απαλή οπότε εάν κολλάει προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.
  • 11.Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • 12.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • 13.Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
  • 14.Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το ψυγείο και αρχίζουμε να σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια των 20 γραμ.
  • 15.Τοποθετούμε τα μπαλάκια μας πάνω στο προετοιμασμένο μας ταψάκι αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους.
  • 16.Ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά μέχρι να γίνουν φουσκωτά και ελαφρώς χρυσαφένια. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα ζεστά τα τρυπάμε στο κέντρο με ένα μυτερό μαχαίρι δημιουργώντας μία τρύπα. Εκεί θα βάλουμε αργότερα τη γέμιση και μετά θα σφηνώσουμε το κοτσάνι.
  • 17.Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε τα τρίμματα από τα μπισκότα, την καρυδόψιχα, το κακάο, το ρούμι και την μαρμελάδα. Ομογενοποιούμε.
  • 18.Για την επικάλυψη: ΙΟΝ Patisserie Cover Cream. Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία.
  • 19.Τοποθετούμε το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων. Εάν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και το λιώνουμε με τη διαδικασία του μπεν μαρί
  • 20.Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 με 2 λεπτά. Ελέγχουμε στο 1 λεπτό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, διότι μπορεί να μην χρειάζεται άλλο ζέσταμα.
  • 21.Αναδεύουμε και είναι έτοιμο προς χρήση.
  • 22.Συναρμολόγηση: Γεμίζουμε το μισό άνοιγμα που έχουμε κάνει κάτω από το καπελάκι με την γέμιση και απαλά κολλάμε το κοτσάνι. Σκουπίζουμε τη γέμιση που περισσεύει. Και αφήνουμε τα μπισκότα στην άκρη.
  • 23.Σε ένα βαθύ πιάτο αδειάζουμε την ΙΟΝ Patisserie Cover Cream κακάο και βουτάμε μέσα το πάνω μέρος των μανιταριών.
  • 24.Αφήνουμε τα μανιτάρια μας πάνω σε μία λαδόκολλα μέχρι στεγνώσουν.
Μπισκότα μανιτάρια με επικάλυψη ION Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta