Μπισκότα με λευκή σοκολάτα και μακαντέμια

12
90'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αβγά, αλάτι, μακαντέμια, αλεύρι, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη, μαγειρική σόδα
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
17 Σεπτεμβρίου, 2021
Μπισκότα με λευκή σοκολάτα και μακαντέμια

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτά τα πεντανόστιμα, XL, αμερικάνικου στυλ μπισκότα είναι τραγανά απ’ έξω και μέσα μαλακά, με μαστιχωτή υφή.
Συστατικά
Για 12 μεγάλα soft cookies
- 225 γρ βούτυρο ανάλατο
- 290 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 50 γρ ζάχαρη καστανή
- 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
- 280 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κτγ μαγειρική σόδα
- ½ κτγ αλάτι
- 230 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 120 γρ μακαντέμια, ψημένα, ανάλατα, κομμένα στη μέση
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες, ώσπου να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
- Φυλάμε μια χούφτα σοκολάτα και μακαντέμια στην άκρη. Ρίχνουμε μέσα στο μίξερ την υπόλοιπη σοκολάτα και τα μακαντέμια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώσπου να καλυφθούν.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Σχηματίζουμε μπάλες των 100 γρ με τη ζύμη και τις τοποθετούμε στο ταψί.
- Πιέζουμε στην κορυφή της κάθε μίας ένα-δύο κομματάκια σοκολάτα και μακαντέμια από αυτά που φυλάξαμε στην άκρη νωρίτερα.
- Βάζουμε τις 4 πρώτες μπάλες στην κατάψυξη για 20’.
- Βγάζουμε τις 4 μπάλες, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 10’. Στο μεταξύ, τοποθετούμε άλλες 4 μπάλες στην κατάψυξη.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το χτυπάμε με δύναμη πάνω στον πάγκο, ώστε τα μπισκότα που ψήνουμε να απλώσουν και να γίνουν επίπεδα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7-8 λεπτά. Τα μπισκότα όταν βγουν από τον φούρνο θα πρέπει να είναι ακόμα μαλακά και να έχουν ροδίσει ελάχιστα. Δεν ξεχνάμε ότι τα μπισκότα συνεχίζουν να σκληραίνουν ενώ κρυώνουν.
- Βγάζουμε την πρώτη φουρνιά να κρυώσει και συνεχίζουμε ψήνοντας τη δεύτερη παρτίδα που είχαμε τοποθετήσει στην κατάψυξη. Στο μεταξύ, καταψύχουμε και την τρίτη παρτίδα και συνεχίζουμε ανάλογα.
Φυλάμε τα μπισκότα που περίσσεψαν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις, για 4-5 μέρες.
Μπισκότα με λευκή σοκολάτα και μακαντέμια
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή