Μπισκότα με Πορτοκάλι και Σταγόνες Σοκολάτας

40
15'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα
Συστατικά : πορτοκάλι, σόδα, baking powder, αλάτι, αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Μπισκότα με Πορτοκάλι και Σταγόνες Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 80 gr. σταγόνες κουβερτούρας ION
- 100 gr. ζάχαρη
- 140 gr. βούτυρο
- 200 gr. αλεύρι μαλακό
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μέθοδος
- 1.Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά.
- 2.Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να μαλακώσουν και σταματάμε το χτύπημα.
- 3.Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, το ξύσμα, τις σταγόνες κουβερτούρας.
- 4.Ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι μας, πλάθουμε σε μπαστούνι με την ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο 30 λεπτά.
- 5.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C.
- 6.Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε δίσκο ψησίματος, στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- 7.Ψήνουμε για 15-17 λεπτά, αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί που κλείνει ερμητικά.
- 8.Tips: Τα μπισκότα μπορούμε να τα αρωματίσουμε με κανέλα ή τα αγαπημένα μας μπαχαρικά.
Μπισκότα με Πορτοκάλι και Σταγόνες Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή