×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη καραμέλας βουτύρου και σοκολάτα ΙON


Μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη καραμέλας βουτύρου και σοκολάτα ΙON
Μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη καραμέλας βουτύρου και σοκολάτα ΙON
25-28
150'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη καραμέλας βουτύρου και σοκολάτα ΙON

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τα μπισκότα
  • 100 γρ βούτυρο
  • 200 γρ άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • ½ πρέζα αλάτι
  • Για την καραμέλα βουτύρου
  • 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ κρέμα γάλακτος
  • Για την σοκολάτα
  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
  • 100 γρ βούτυρο
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175.
  • 2.Ομογενοποιούμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και πλάθουμε τη ζύμη μας.
  • 3.Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε τη ζύμη και την κάνουμε ρολό. Φροντίζουμε το ρολό να έχει το ίδιο πάχος από την μία άκρη μέχρι την άλλη.
  • 4.Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
  • 5.Με ένα μαχαίρι αρχίζουμε και κόβουμε τα μπισκότα με τα δάχτυλα μας στρογγυλεύουμε το σχήμα τους και τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους γιατί θα πλατύνουν.
  • 6.Ψήνουμε στους 175 για 16-20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
  • 7.Όταν τα μπισκότα θα είναι έτοιμα μην επιχειρήσετε να τα βγάλετε αμέσως από το ταψί διότι θα είναι μαλακά. Αφήστε τα να κρυώσουν 15 λεπτά για να σταθεροποιηθούν.
  • 8.Τα μπισκότα θα πρέπει να είναι κρύα για να μπει από πάνω η καραμέλα.
  • 9.Εκτέλεση για την καραμέλα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τόση ζάχαρη ώστε να καλυφθεί ο πάτος μόλις αρχίσει να λιώνει ανακατεύουμε συνεχώς,και προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη.
  • 10.Μόλις η ζάχαρη μας έχει λιώσει και έχει γίνει καραμέλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος πολύ προσεκτικά διότι θα αφρίσει και θα σηκωθεί ψηλά .Εδώ χρειάζεται προσοχή για να μην καείτε. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καταλαγιάσει το αέρισμα και να ομογενοποιηθεί η καραμέλα μας.
  • 11.Εκτέλεση για την επικάλυψη σοκολάτας: Κάνουμε μπεν μαρί την σοκολάτα με το βούτυρο και μόλις λιώσουν ομογενοποιούμε με ένα σύρμα.
  • 12.Συναρμολόγηση: Παίρνουμε τα μπισκότα και με ένα κουτάλι του γλυκού, βάζουμε από πάνω την καραμέλα γάλακτος.
  • 13.Περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και τέλος με ένα κουταλάκι του γλυκού τελειώνουμε τα μπισκότα μας βάζοντας πάνω από την καραμέλα την σοκολάτα.
Μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη καραμέλας βουτύρου και σοκολάτα ΙON
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta