Μπισκότα βουτύρου σε σχήμα καρδιάς!

35
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα, Τα γιορτινά μας
Συστατικά : baking powder, αβγά, αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, χρώμα ζαχαροπλαστικής
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Μπισκότα βουτύρου σε σχήμα καρδιάς!

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 185 γρ βούτυρο
- 50 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 πρέζα αλάτι
- Συστατικά για την επικάλυψη
- 50 γρ βούτυρο
- 180 γρ άχνη ζαχαρη
- 15 γρ γάλα
- 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς.
- 2.Βάζουμε στον κάδο του mixer το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- 3.Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε καλά.
- 4.Προσθέτουμε τη βανίλια το baking powder και το αλάτι και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι. Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι σταματάμε αμέσως το χτύπημα.
- 5.Στρώνουμε στο τραπέζι μια λαδόκολλα τοποθετούμε πάνω τη ζύμη και από πάνω μια άλλη λαδόκολλα.
- 6.Με ένα πλάστη ανήκουμε τη ζύμη σε φύλλο με πάχος ανάλογα ποσό λεπτά θελουμε τα μπισκότα μας.
- 7.Με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς κόβουμε τα μπισκότα μας (εγώ χρησιμοποίησα ένα μαχαιράκι με λεπτή μύτη για να κάνω τις καρδιές).
- 8.Μόλις κόψουμε τις πρώτες καρδιές βάζουμε σε ένα ταψάκι μια λαδόκολλα και τις απλώνουμε πάνω.
- 9.Ψήνουμε για 9 λεπτά στις αντιστάσεις και βγάζουμε τα μπισκότα μας πριν πάρουν χρώμα.
- 10.Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.Δηλαδή την μαζεύουμε με τα χέρια μας την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλαστή κόβουμε τις καρδιές και πάλι από την αρχή μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Μπισκότα βουτύρου σε σχήμα καρδιάς!
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή