Μπισκότα σαμπλέ σαν ντόμινο

Για περίπου 50 τμχ
60'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
8 Ιανουαρίου, 2021
Μπισκότα σαμπλέ σαν ντόμινο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Όταν ήμασταν μικροί, μας έλεγαν να μην παίζουμε με το φαγητό μας, αλλά αυτή η συνταγή θα ανατρέψει τα δεδομένα! Διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά φτιάχνοντας αυτά τα μπισκότα, παίξτε μαζί τους και απολαύστε τα με τον καφέ σας!
TIP
Το μυστικό για να πετύχει η ζύμη των σαμπλέ είναι να είναι κρύα τα υλικά όταν τα χτυπήσετε και να μη δουλέψετε υπερβολικά τη ζύμη με τα χέρια σας. Εάν ζεσταθεί πολύ, τοποθετήστε τη για λίγη ώρα στο ψυγείο και δοκιμάστε ξανά να την ανοίξετε.
TIP
Θέλετε να φτιάξετε αυτά τα μπισκότα στη σοκολατένια εκδοχή τους; Αντικαταστήστε το ¼ του αλευριού της συνταγής με κακάο ΙΟΝ!
Συστατικά
- 375 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 γρ βούτυρο κρύο, σε μικρά κομματάκια
- 125 γρ άχνη ζάχαρη
- ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
- 1 ως 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 100 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Ειδικό Σκεύος
Κορνέ με μύτη Νο 2
Μέθοδος
- Βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, την άχνη και το μπέικιν πάουντερ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το ένα αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί και το μείγμα να αρχίσει να δένει σε μια ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου. Εάν αυτό δεν γίνεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το δεύτερο αυγό (ή και ολόκληρο), ώσπου η ζύμη να δέσει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
- Τοποθετούμε τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκατοστού.
- Με έναν χάρακα, κόβουμε λωρίδες φάρδους 2,5 εκ. και έπειτα τις χωρίζουμε σε ορθογώνια μήκους 6 εκ. για να σχηματίσουμε τα «πλακάκια» του ντόμινο.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
- Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν ξεκολλάνε με ευκολία από το χαρτί και έχουν αρχίσει να παίρνουν ελάχιστο χρώμα.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς προτού τα διακοσμήσουμε.
- Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Μεταφέρουμε τη σοκολάτα σε ένα μικρό κορνέ με μύτη Νο 2 (ή και χωρίς μύτη) και σχηματίζουμε τα νούμερα του ντόμινο επάνω στα μπισκότα.
- Όταν η σοκολάτα στερεοποιηθεί μπορούμε να παίξουμε και να τα απολαύσουμε!
- Φυλάμε τα μπισκότα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις, εκτός ψυγείου, για 4-5 μέρες.
Μπισκότα σαμπλέ σαν ντόμινο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή