×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Blondies με λευκή σοκολάτα και σμέουρα


Blondies με λευκή σοκολάτα και σμέουρα
Blondies με λευκή σοκολάτα και σμέουρα
Για ένα ταψάκι 20x20 εκ. που δίνει 20 τμχ
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18 Φεβρουαρίου, 2021

Blondies με λευκή σοκολάτα και σμέουρα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Όλοι γνωρίζουν τα brownies – πόσοι από εσάς όμως έχετε δοκιμάσει τη λευκή εκδοχή τους; Η γλυκιά λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και τα όξινα φρέσκα ζουμερά σμέουρα συνθέτουν ένα απόλυτα ισορροπημένο γευστικό προφίλ. Το μυστικό είναι να μην τα παραψήσετε, για να μείνουν υγρά στο εσωτερικό τους, όπως ακριβώς και τα brownies.

Συστατικά
Για τα blondies:
  • 280 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 150 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • ½ κτγ αλάτι
  • 25-30 φρέσκα σμέουρα
  • 50 γρ κατεψυγμένα σμέουρα, αποψυγμένα και όσο το δυνατόν στραγγισμένα
Για τη σος σμέουρων:
  • 150 γρ κατεψυγμένα σμέουρα
  • 50 γρ άχνη ζάχαρη
Ειδικό Σκεύος

Ταψάκι 20x20cm

Μέθοδος

Για τα blondies:

  1. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με έναν αναδευτήρα, ώσπου να ασπρίσουν.
  3. Χύνουμε το μείγμα σοκολάτας-βούτυρο μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα τα κατεψυγμένα και τα φρέσκα σμέουρα.
  6. Στρώνουμε ένα ταψάκι 20×20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Γεμίζουμε το ταψάκι με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά.
  8. Τα blondies είναι έτοιμα όταν η επιφάνειά τους έχει γίνει κρακελαριστή και εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους, βγαίνει σχεδόν στεγνή, με λίγα υγρά ψίχουλα. Η επιφάνειά τους, όταν την πιέζουμε, πρέπει να είναι μαλακή.
  9. Βγάζουμε τα blondies από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

Για τη σος σμέουρων:

  1. Ζυγίζουμε τα σμέουρα και τη ζάχαρη μέσα σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στο μάτι, σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αναδευτήρα για λίγα λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά τους και να έχουμε μια πηχτή σος.
  3. Μπορούμε να χτυπήσουμε τη σος στον πολυκόφτη εάν τη θέλουμε λεία ή να την αφήσουμε με κομμάτια.
  4. Σερβίρουμε τα blondies με τη σος σμέουρων και, αν θέλουμε, μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Blondies με λευκή σοκολάτα και σμέουρα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta