Bundt cake με σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ

2,4lt
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ
Συστατικά : ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, κρυσταλλική ζάχαρη, baking powder, αβγά, αλεύρι, βούτυρο, γιαούρτι
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
17 Μαΐου, 2021
Bundt cake με σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Ένα πανεύκολο κέικ πραγματικά comfort, για εσάς που θέλετε τη σοκολάτα σας σε μικρές δόσεις – ή αλλιώς, τα chocolate chip cookies σε κέικ!
Συστατικά
Για μία φόρμα bundt 2,4 λίτρων
- 230 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
- 350 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 180 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά
- 340 γρ αλεύρι μαλακό
- 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
- ¼ κτγ αλάτι
- 150 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε εναλλάξ τα ξηρά υλικά του μπολ και το γιαούρτι μέσα στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα ώσπου να ανακατευτούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ μας και τη γεμίζουμε με το μείγμα.
- Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 50-70 λεπτά.
- Για να δούμε εάν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα. Εάν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμο.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το αναποδογυρίσουμε για να το ξεφορμάρουμε.
Bundt cake με σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή