Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα

8
25'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 300γρ. βούτυρο
- 350γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 150γρ. αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνο, βερίκοκο, κράνμπερι)
- 80γρ κάσιους
- 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- Για το σιρόπι
- 200γρ ζάχαρη
- 1,5 λίτρο νερό
Μέθοδος
- 1.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να πάρουν μια βράση.
- 2.Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα, μέχρι να ροδίσει αρκετά το σιμιγδάλι.
- 3.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κάσιους και τα αποξηραμένα φρούτα αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει.
- 4.Προσθέτουμε σιγά σιγά σιρόπι και ξαναβάζουμε στην φωτιά.
- 5.Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα μας και τραβάμε ξανά την κατσαρόλα από την φωτιά.
- 6.Προσθέτουμε την σοκολάτα και το υπόλοιπο σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 7.Βάζουμε σε φόρμα η κόβουμε σε μπάλες με το σκούπ του παγωτού.
- 8.Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή