Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος

12
30'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 4 φλ.νερό
- 2 ½ φλ.ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 φλούδα λεμόνι
- 1 φλούδα πορτοκάλι
- 2κ.τ.σ κανέλα σκόνη
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 10 τμχ καρύδια
Μέθοδος
- 1.Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα υλικά για το σιρόπι: το νερό, τις φλούδες απ’ το πορτοκάλι και το λεμόνι, τη σκόνη κανέλα και τη ζάχαρη.
- 2.Το αφήνετε να πάρει μια-δυο βράσεις να λιώσει και η ζάχαρη και το σβήνετε.
- 3.Σε μια άλλη πλατία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει ρίχνετε τα σιμιγδάλι και το ξύλο κανέλας και καβουρδίζετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σκουρύνει για 8 λεπτά περίπου.
- 4.Με προσοχή βάζετε ενα σουρωτήρι πολύ ψιλό πάνω στη κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και προσθέστε το σιρόπι με μεγάλη προσοχή γιατί το μείγμα πετάγεται και καίει αρκετά,απο μακρυά όσο μπορείτε περνώντας το απ΄το σουρωτήρι καθώς το ρίχνετε.
- 5.συνεχίσετε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκολλάει απ΄τη κατσαρόλα και μετά αδειάζετε σε φορμάκια και αφήνετε να κρυώσει καλά.
- 6.Σερβίρετε με λίγο κανέλα σκόνη και καρύδια.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή